Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 16:08

Nέα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ αναμένονται συνολικά οι εκταμιεύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αυτή τη χρονιά με τη συνεργασία μεταξύ ΕΤΕπ και Ελληνικής Κυβέρνησης να εντείνεται σε προγράμματα όπως ο απευθείας δανεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, η στήριξη των δήμων και νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν κατά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.              

Στην παρέμβαση του ο κ. Χαρίτσης μίλησε για αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ουσιαστικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια είναι η αναπτυξιακή τράπεζα, που για πρώτη φορά προβλέπει η συμφωνία, αλλά και η περαιτέρω ενεργοποίηση στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα στηρίξουν με περισσότερα κεφάλαια την ελληνική οικονομία, δίνοντας επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της εξωστρέφειας της που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως το πρόγραμμα για τη δημιουργία ελληνικού σήματος και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τον συνολικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό που υλοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2019

Περισσότερο διαβασμένα