Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 13:53

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενδυναμώνουν τη γυναικεία αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα σε Βόρεια Εύβοια και Κοζάνη

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα υλοποιούν το πρόγραμμα POWER που στοχεύει στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, η οποία έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τοποθετώντας στο επίκεντρο περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια και η Κοζάνη.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” εστιάζει σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον κλάδο της αγροδιατροφής ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν. Στόχος είναι οι συμμετέχουσες, μέσω της δράσης, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, να τους δοθεί έμπνευση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες δικτύωσης για να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους. Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιήσει ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει ως έναυσμα για να κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες και να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, η δράση χωρίζεται σε 2 τριήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για έως 20 γυναίκες επιχειρηματίες σε δύο περιοχές, τη Βόρεια Εύβοια και την Κοζάνη. Κύρια θέματα που πρόκειται να αναλυθούν είναι ο γυναικείος επιχειρηματικός σχεδιασμός, η προσαρμογή σε νέες μεθόδους επεξεργασίας και ανάπτυξης προϊόντων εν μέσω κλιματικής κρίσης, η επιχειρηματική και η οικονομική στρατηγική, καθώς και θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα, ο κ. John Stavros, συνιδρυτής των εταιρειών τροφίμων Terra Medi, Elea και Kyma με έδρα την Νέα Υόρκη, συμμετέχει ως μέντορας στη δράση και θα μοιραστεί τις γνώσεις του γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.
 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί:
 Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 18:00-21:00 - Σάββατο, 12 Νοεμβρίου,
17:00-21:00 – Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 10:00-14:00, στην αίθουσα
Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη», Λουτρά Αιδηψού, υπό την αιγίδα του
Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού
 Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 18:00-21:00 - Σάββατο, 19 Νοεμβρίου,
17:00-21:00 – Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 10:00-14:00, Κοζάνη, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα οργανώνοντας και πραγματοποιώντας δράσεις και προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Βρείτε εδώ το link για τις δηλώσεις συμμετοχής. Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
Γιώτα Μπουγά
Communication Manager
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
Τηλ: +30 210 6917986
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Άννη Καραγκιουλέ,
Σύμβουλος Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
τηλ: 6944562025
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σημειώσεις για τον εκδότη
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
(ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 5.000 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε
περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα