Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:12

Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ και 115 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος

Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αλλά και τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI), με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της στον Πειραιά, χρόνια γεμάτα επιχειρηματικές προκλήσεις και καινοτομίες.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ανακοίνωσε επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, ως μια ακόμα επισφράγιση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στο εργοστάσιο και φτάνουν σε κάθε άκρη του κόσμου. Όπως σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης «η υλοποίηση της επένδυσης έχει ξεκινήσει ήδη και συγκεκριμένα αυξάνουμε τη δυναμικότητα του εργοστασίου τοποθετώντας δύο νέες γραμμές παραγωγής για τις ράβδους καπνού HEETS για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων. Επίσης, αναβαθμίζουμε, τρία χρόνια μετά την αρχική τους τοποθέτηση, τις έξι μηχανές που παράγουν τα HEETS στο εργοστάσιο έτσι ώστε να παράγουν τα προϊόντα νέας γενιάς για το IQOS που έρχεται. Τέλος, ψηφιοποιούμε το λιθογραφείο μας. Έχουμε βγάλει έξω τις παραδοσιακές εκτυπωτικές μηχανές και έχουμε παραγγείλει δύο υπερσύγχρονες μηχανές, γραμμές παραγωγής, ψηφιακής εκτύπωσης». Πρόσθεσε επίσης ότι αποτέλεσμα αυτού είναι η αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου, αύξηση των εξαγωγών και 115 νέες θέσεις εργασίας (60 από τις οποίες ήδη έχουν καλυφθεί και ήδη οι άνθρωποι εκπαιδεύονται).

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε ότι «για 90 χρόνια η εταιρεία Παπαστράτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, στην εργασιακή ειρήνη, έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στηρίζει τους αγρότες». Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία η οποία έχει ρίζες στην πρωτογενή παραγωγή κατόρθωσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί στις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την αιγίδα της Philip Morris International. Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η Παπαστράτος εκπέμπει ένα όραμα για το μέλλον χωρίς τσιγάρο και στηρίζει τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πικραμμένος μετέφερε την βούληση του πρωθυπουργού για μια Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. «Αυτός είναι ο εθνικός στόχος για την επόμενη δεκαετία» είπε και συμπλήρωσε «είναι ζήτημα όχι μόνο δημόσιας υγείας αλλά και ζήτημα πολιτισμού και απαιτεί ευρεία συμμαχία όλων των πολιτών καπνιστών και μη για να γίνει πράξη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος «τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα συνεχίσει να καταγράφει μια ανοδική πορεία η οποία έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνεται στους οικονομικούς δείκτες. Μεταρρυθμίζουμε όχι μόνο την οικονομία αλλά και τους θεσμούς και έτσι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε εύρωστες και δυναμικές επιχειρήσεις που θα καινοτομούν, θα εξάγουν και θα στηρίζουν την προσπάθεια για εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επενδύσεων της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η Παπαστράτος το 2016 λάνσαρε στην ελληνική αγορά το καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού IQOS και τον Μάρτιο του 2017 ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για τη μετατροπή του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού HEETS για το IQOS. Η επένδυση αυτή δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή του IQOS, οι οποίες προστέθηκαν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα