Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 13:33

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Food Expo 2018 (photos)

Με 68.000 επαγγελματίες επισκέπτες, 2.930 διεθνείς αγοραστές και 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, η Food Expo 2018, εδραίωσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη έκθεση για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η επιτυχία που είχε η Food Expo 2018, είχε ως αποτέλεσμα να δικαιώσει για ακόμα μία χρονιά τις προσδοκίες της εγχώριας προμηθευτικής αγοράς για την ύπαρξη μιας μεγάλης διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών στην χώρας μας, αλλά και να καταστεί ως η μεγαλύτερη έκθεση τους είδους της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η μεγάλη επιτυχία της Food Expo 2018 αντανακλά την δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών αλλά και το γεγονός ότι οι παραγωγικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

1.300 πρωτοπόρες ελληνικές και ξένες εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών έδωσαν φέτος το παρών στη Food Expo, επιβεβαιώνοντας την τεράστια απήχηση της έκθεσης στο σύνολο των επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης διεθνώς. Τη μεγάλη της δυναμική επιβεβαιώνει η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων εκθετών και 250 ξένων εκθετών από 22 χώρες. Οι ξένοι εκθέτες συμμετείχαν είτε ενταγμένοι στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Η 5η Food Expo με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες κατάφερε να αυξήσει την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή των επισκεπτών της, προσελκύοντας 68.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 27.800 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η φετινή Food Expo προσελκύοντας 2.980 διεθνείς αγοραστές από 84 χώρες, αγορές-στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, έδωσε μία σημαντική διέξοδο στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, με τον έντονο διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση έδωσε την δυνατότητα, όχι μόνο σε μεγάλες, αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να έρθουν σε άμεση επαφή με σημαντικούς ξένους αγοραστές, να συνομιλήσουν μαζί τους και να προβούν σε απευθείας εμπορικές συμφωνίες.

Η αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και οι τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζει για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, εξετάστηκαν διεξοδικά τόσο από Έλληνες όσο και από Ινδούς ομιλητές, στο πλαίσιο της ημερίδας Food Export Summit. Η Food Expo στηρίζει τις προσπάθειες όσων παραγωγικών επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να εξάγουν στην ινδική αγορά, ακολουθώντας μία σειρά στοχευμένων δράσεων. Για την ακρίβεια, στα πλαίσια της ημερίδας Food Export Summit, μία ολόκληρη ενότητα ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας των χωρών της Ινδίας και της Ελλάδας όσον αφορά τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Καίρια ζητήματα που αφορούν τις δύο αυτές αγορές (νομοθεσία, όροι και προϋποθέσεις, δυσκολίες αλλά και προοπτικές) και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν στο μέλλον να αυξηθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων προς την Ινδία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας.

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά ήταν φέτος οι προγραμματισμένες b2b συναντήσεις εκθετών και ξένων hosted buyers, καθώς έγιναν 15.000, αγγίζοντας αριθμό ρεκόρ. Στόχος της πρωτοβουλίας προσέλκυσης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών της έκθεσης, ήταν να συμβάλλει στην ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και να δώσει την δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν σε ξένες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 800 hosted buyers της Food Expo 2018 προήλθαν από 74 χώρες, ανάμεσα στις οποίες τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα