Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 21:03

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Κοινωνικά Δρώντες και Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εταίρος του έργου IDEA, και υπεύθυνο να παρέχει οριζόντια επιστημονική τεχνογνωσία σε Άρτα και Ιωάννινα, διοργανώνει δύο σεμιναριακές εκπαιδευτικές δράσεις (μία στα Ιωάννινα και μία στην Άρτα) υπό τον γενικό τίτλο «Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία & Καινοτόμες Πρακτικές για την υποστήριξη Κοινωνικών Επενδύσεων». 

Ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει ως εταίρος στο έργο IDEA: Ανάπτυξη Επενδύσεων και Δράση Ενδυνάμωσης το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014 -2020, με κύριες δράσεις την ανάπτυξη υβριδικών εργαλείων και μοντέλων κοινωνικών χρηματοδοτήσεων, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ικανοτήτων φορέων της κοινωνικής οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα επιχειρηματικότητας, καλύτερης αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτών των εκπαιδευτικών δράσεων θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου IDEA και θα κατατεθούν μια σειρά από προτάσεις για χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και εργαλεία που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και αξιοποιηθούν από ενδιαφερόμενους, σε Περιφερειακό Επίπεδο.
Στόχος των εκπαιδευτικών δράσεων εν όψει της Νέας Προγραμματικής περιόδου (2021 – 2027) αλλά και της πρόσθετης χρηματοδοτικής ενίσχυσης που έχει ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση για νέες εναλλακτικές μεθόδους, διαδικασίες και εργαλεία υποστήριξης έργων, δράσεων, επενδύσεων και παρεμβάσεων με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο θα έχει διαφορετικά θεματικά αντικείμενα, εισηγήσεις και εισηγητές.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Άρτα θα διοργανωθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στο Επιμελητήριο της Άρτας.

Ώρα έναρξης: 11:00 & ώρα λήξης: 19:00

Το σεμινάριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Λόγω των σε ισχύ μέτρων για την αποφυγή νέων κρουσμάτων της πανδημίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, ενώ θα έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα προστασίας.

Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 210 6743835

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα