Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 18:28

Ρεκόρ στον τζίρο της καπνοβιομηχανίας Καρέλια το 2019 - Στα 3,85 εκ. ευρώ οι έκτακτες παροχές και δωρεές (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Η μοναδική πλέον ελληνικών συμφερόντων καπνοβιομηχανία, Καρέλια Α.Ε., κατέγραψε ρεκόρ στην ιστορία της με τον μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών το 2019, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έτους και τη γιορτή στην οποία ανακοινώθηκαν παροχές και μπόνους άνω των 3 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Κάμερα – Μοντάζ: Δημήτρης Χουλιάρας

Συνολικά η εταιρεία διέθεσε φέτος για έκτακτες παροχές και μπόνους εργαζομένων καθώς και για την ενίσχυση κοινωφελών φορέων, πάνω από 3.850,000 ευρώ. Μεταξύ των εργαζομένων που λαμβάνουν τις έκτακτες εισφορές κι οι τυχεροί της χθεσινής γιορτής, με τον μεγάλο τυχερό να λαμβάνει 10.000 ευρώ,

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας, παρουσία της Βίκυς και του Στάθη Καρέλια, ο φετινός κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 5% περίπου σε σχέση με πέρσι συμπληρώνοντας πως σίγουρα πρόκειται για μια πολύ κερδοφόρα χρονιά. Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον, βάσει της στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρεία, έχουν  ήδη δρομολογηθεί  νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, «επενδύσεις απαραίτητες για την αύξηση της παραγωγής, οι οποίες θα συνδυασθούν και με νέες θέσεις εργασίας», επεσήμανε.

Η εταιρεία πέτυχε ακόμα το 2019 αύξηση των πωλήσεων των τσιγάρων στην Ελλάδα κατά 6% σε σχέση με πέρσι και αύξηση των πωλήσεων του καπνού για στριφτό κατά 11%. Στις διεθνείς μας αγορές, αύξηση του όγκου πωλήσεων των τσιγάρων κατά 3% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι πωλήσεις του καπνού ανέβηκαν κατά 11,5%.

Στα τσιγάρα,  πέτυχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια, το οποίο αγγίζει το 18%, ενώ η χρονιά κλείνει με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, το οποίο ξεπερνά το 26%.

Για μία ακόμη χρονιά σημειώθηκε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας, «που την καθιστούν ακόμη πιο θωρακισμένη οικονομικά έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής δυσκολίας» σύμφωνα με τον  κ. Καρέλια ο οποίος αναφέρθηκε και στην αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 10% περίπου σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς.

Ακόμα, μόνο το 2019 επενδύθηκε ποσό που ξεπερνά τα 7,5 εκ. ευρώ σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, την προσαρμογή στις απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας και σε πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα καπνικά προϊόντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιστέγασμα όλης αυτής της ανοδικής πορείας είναι το γεγονός πως η εταιρεία συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία ποσά ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ που αναλογούν στην χρήση 2019, αλλά και κάθε άλλης μορφής φόρων που καταβλήθηκαν το 2019, συνολικού ύψους  532 εκ. ευρώ,  το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία της εταριείας. Παράλληλα οι εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς αγγίζουν τα 8 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί δε πως η εταιρεία, ήταν έτοιμη από την πρώτη μέρα εφαρμογής του συστήματος ιχνηλασιμότητας των καπνικών προϊόντων, ενός δαιδαλώδους και απαιτητικού συστήματος που κόστισε συνολικά στην εταιρεία πάνω από 15 εκ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

Ειδικότερα για τις έκτακτες παροχές ο κ. Καρέλιας, ανακοίνωσε τα εξής ποσά, καθαρά για τους εργαζόμενους:

- Ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι 220 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.

- Επίδομα παρουσίας 1.000 ευρώ.

- Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ.

- Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2019, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ.

- Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2019.

- έρα από τα παραπάνω, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ.

- Οι εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από 2.500 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση πέραν των 700 ευρώ επιπλέον 400 ευρώ, ήτοι 1.100 ευρώ συνολικά.

-  Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.700 αι κάτω θα λάβουν πέραν των  700 ευρώ και των 400 ευρώ,  επιπλέον 300 ευρώ, ήτοι 1.400 συνολικά.

- Επίσης οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω, θα λάβουν πέραν των 700 ευρώ και των 400 και των 300 ευρώ, επιπλέον 250 ευρώ, ήτοι 1.650 ευρώ συνολικά.

Επίσης κληρώθηκαν 40 τυχεροί πρωτοχρονιάτικοι λαχνοί για αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων των 850 ευρώ ο καθένας, καθώς κι ένας για τον μεγάλο τυχερό, των 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, όσοι εργαζόμενοι δούλεψαν πάνω από 15 Σάββατα κατά την διάρκεια του έτους, θα λάβουν ειδικά για φέτος σαν αναγνώριση από την εταιρεία, πέραν των ημερομισθίων και νόμιμων υπερωριακών προσαυξήσεων που τους έχουν ήδη καταβληθεί, ένα πρόσθετο ποσόν ίσο με 20 για κάθε ακέραιο Σάββατο πάνω από το 15ο.

Όσον αφορά στην ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, η εταιρεία ενίσχυσε με 600.000 ευρώ συνολικά το  Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ), τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Καλαμάτας , το  Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» και το  «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δείτε το βίντεο από τη γιορτή των εργαζομένων:

Ο κ. Καρέλιας κλείνοντας τόνισε πως για την εταιρεία» η νέα δεκαετία σίγουρα θα φέρει νέες προκλήσεις, νέους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, διακινούμε και προωθούμε τα προϊόντα μας, αλλά και νέες επιδράσεις, θετικές και αρνητικές από παράγοντες που δεν είναι δυνατόν, όπως είπα, να προβλέψουμε. ‘Ήδη, πολύ νωρίτερα από το Μάϊο του 2020, είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε την παραγωγή προϊόντων με γεύση μέντα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αλλά προσβλέπουμε και στις τεράστιες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Στη γιορτή παρουσία των εργαζομένων της εταιρείας και της οικογένειας Καρέλια, έγινε εκτενής αναφορά στα επιτεύγματα της εταιρείας το 2019, τονίστηκε η συμβολή του προσωπικού και ειδικά της ομάδας που εργάστηκε πάνω στο σύστημα ιχνηλασιμότητας, ενώ εκ μέρους των εργαζομένων τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Λαγωνικάκος.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα