Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 19:16

Ξεκινά η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη του έργου που θα λύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ύστερα από τη σύμβαση ύψους 1.800.000€. , η οποία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. Διονύση Γεωργόπουλο και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.

Σε συνδυασμό με το υποβληθέν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σχέδιο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία, που θα ακολουθήσει, ο Δήμος Πύλου Νέστορος καθίσταται πρωτοπόρος στη διαχείριση, δίνοντας το παράδειγμα στην εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία μεθόδων διαχείρισης.

Στις εγκαταστάσεις του έργου στον Άγιο Νικόλαο, θα γίνεται πλέον η επεξεργασία και η διαλογή κατ’ αρχήν σε ανακυκλώσιμα υλικά που θα διατίθενται σε εμπόρους ανακυκλώσιμων υλικών. Το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων θα οδηγείται σε ειδικές εγκαταστάσεις κομποστοποίησης από όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος νιώθοντας ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δήλωσε: «Μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία ολοκληρώθηκε ,που αφορούσε την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα