Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:01

Σε νέα εποχή με 4.500 νέα φωτιστικά και οι 10.000 λαμπτήρες ο Δ. Θερμαϊκού

Μέρα με τη μέρα, ο Δήμος Θερμαϊκού αλλάζει πρόσωπο και αποκτά μια φωτεινήόψη, την οποία οι δημότες έχουν ήδη αντιληφθεί στις περιοχές, όπου η εγκατάσταση των νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led είναι πλέον γεγονός.
Το πολυαναμενόμενο έργο, προϋπολογισμού 3.301.376,00 ευρώ, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την περιοχή της Περαίας, με την οδό Ανθέων να βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και τις Φιλίππου και Αμπελοκήπων να ξεκινάνε άμεσα. Οι εργασίες προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση, με στόχοτην πλήρη ολοκλήρωση εντός χρονικού διαστήματος περίπου έξι (6) μηνών.


Με την υλοποίησή του επιτυγχάνεται ο πρωταρχικός στόχος και βασικός λόγος των ακατάπαυστων προσπαθειών της Διοίκησης Θερμαϊκούγια δρομολόγησή του, που περιλαμβάνει έναν απαραίτητο εκσυγχρονισμό εκ βαθέως του παλαιάς τεχνολογίας, ενεργοβόρου και οικονομικά ασύμφορου δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Τα 4.500 νέα φωτιστικά και οι 10.000 λαμπτήρες προς αντικατάσταση των υπαρχόντων, που αφορά η επένδυση, είναι νέας τεχνολογίας τύπου Led.Η επιλογή αυτή έγινεαφενός,επειδή προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φωτισμό με μεγάλες δυνατότητες κατευθυντικότητας και ομοιομορφίας και αφετέρου, επειδή παρέχει μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (υπολογισμένη κοντά στο 60%), αφού μπορούν να καλύπτονται οι απαιτήσεις του για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών με φωτιστικά πολύ μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.
Με σεβασμό προς το περιβάλλον, παρέχεται καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμός, με τη χρήσηλιγότερης ενέργειας από τις συμβατικές λύσεις,επιτυγχάνοντας έτσι δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ως εκ τούτου, συνιστά την καλύτερη λύση φωτισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας, ενώ εναρμονίζεται απόλυτα μεευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς.
Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, δε, περιλαμβάνουν :
•    Την υψηλότατη διάρκεια ζωής – μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
•    Τη μη εκπομπή θερμότητας .
•    Τη μη ύπαρξη υδραργύρου (έχει απαγορευτεί η χρήση του).
•    Την εξαιρετική αποδοτικότητα.
•    Την καλύτερη απόδοση φωτισμού, που συνεπάγεται τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της νύκτας, καθώς και της εγκληματικότητας και του αισθήματος φόβου των δημοτών, βάσει διεθνών μελετών.
Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν τελικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που μπορεί να αποτυπωθεί συνοπτικά και ενδεικτικά σε δύο νούμερα :
•    63,24% , το ποσοστό μείωσης των εκλυόμενων ρύπων.
•    414.022,57 ευρώ, η ετήσια μείωση της δαπάνης οδοφωτισμού.
Σε όλα τα προαναφερθέντα, αν προστεθεί και η υποχρέωση που φέρει ο ανάδοχος του έργου για 10ετή συντήρηση των προσφερόμενων ειδών, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά, μακροπρόθεσμα και υποσχόμενα μια θεαματική αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. Μια αναβάθμιση πλήρως ανταποκρινόμενη στο όραμα της Διοίκησης Θερμαϊκού και τη δέσμευσή της προεκλογικά, που δικαιολογεί απόλυτα τις εντατικές προσπάθειές της για επίτευξη του στόχου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα