Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 14:50

Σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην Κάτω Αχαΐα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.ΟΑ.Ν).

Στην ημερίδα αναλύθηκε ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) όσο και από το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον ρόλο των Δήμων και τις δράσεις διαλογής στην πηγή, μετά την ψήφιση του νόμου 4496/2017 για την ανακύκλωση καθώς και των χρηματοδοτικών εργαλείων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Στην ημερίδα συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη των ΦοΔΣΑ από όλη την χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα