Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 16:09

Μεσσήνιος μαθητής παγκόσμιος πρωταθλητής στο Goalball

Ο μαθητής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Παναγιώτης Δημητρόπουλος κατέλαβε με την εθνική ομάδα Goalball την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα ISF Word Schools Inclusive Games, στην Πορτογαλία. Τον νεαρό μαθητή συνόδευσε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ιδιωτικού σχολείου Παναγιώτα Τσιάλα.

Η Εθνική ομάδα, ύστερα από την άφιξη της, προπονήθηκε κατά την δεύτερη μέρα παραμονής, ενώ την τρίτη κέρδισε και τους δύο αγώνες, με το αποτέλεσμα της νίκης την τελευταία ημέρα να είναι αναπόφευκτο λόγω της πολύ δυνατής παρουσίας των παικτών στο γήπεδο. Οι διοργανωτές, εκτός από τη χαρά του αθλητισμού, προσέφεραν στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη Portoκαι να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σε ανακοίνωσή τους τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές της Εθνικής ομάδας, νιώθοντας περηφάνια για τον μαθητή, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, που παρότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, αγωνίστηκε υπό τις ίδιες συνθήκες με τη μεικτή Εθνική ομάδα και ανταπεξήλθε με αξιοπρόσεκτες αποδόσεις, μεταδίδοντας όχι μόνο το μήνυμα της αξίας του αθλητισμού αλλά και εκείνο της ευαισθησίας, της συνεργασίας, της αισιοδοξίας και της αυθεντικής χαράς για το παιχνίδι. Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι η γνωριμία του σχολείου και των πολιτών με το άθλημα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, ως πρωτοβουλία του σχολείου για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο Παναγιώτης και όλοι αθλητές έγιναν άξιοι πρεσβευτές του μηνύματος της διοργάνωσης: “Anyone can play. Everyone wins”.

 

Διαβάστε ακόμα

Το Παραολυμπιακό άθλημα Goalball στη Καλαμάτα

Μεσσήνιος μαθητής συμμετέχει σε Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα