Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 10:34

Go On: Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας - Χρονιά μεγάλων επιτυχιών το 2021

Το 2021 ήταν μία από τις πιο λαμπρές χρονιές για τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, με συνεχόμενες νίκες σε όλες τις κατηγορίες του αγωνιστικού προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο! Για πρώτη φορά φέτος, αθλήτρια του ομίλου κατάφερε τριπλή χρυσή νίκη, στο Πρωτάθλημα Εφήβων, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων και στους Πανελλήνιους αγώνες στην κατηγορία Εφήβων. Ο λόγος για την διακεκριμένη αθλήτρια του Ομίλου, Μελίνα Πεϊμανίδη, η οποία με τα δύο της άλογα Indy S & Vaccares πέρασαν με διαφορά στην πρώτη θέση σχεδόν σε όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος.


Και στην κατηγορία Νεαρών Ιππέων (ΝΙ), όμως, ο ΙΠΠΟΚ κυριάρχησε στην πρώτη θέση με τον Δημήτρη Δρούγα & τον Sacripan GD, στο Πρωτάθλημα ΝΙ και στη δεύτερη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτές κατηγορίες είναι από τις πιο απαιτητικές στην υπερπήδηση εμποδίων.
Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαν και οι αθλητές στους αγώνες ανάπτυξης της ΕΟΙ, με αποκορύφωμα του Τουρνουά ανάπτυξης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου το φθινόπωρο, στο οποίο η αθλήτρια Μαρία-Ελένη Ευτυχιάκου με την Cerenity du Werfat κυριάρχησαν στην πρώτη θέση της κατηγορίας 1.00 μ. μεταξύ αθλητών απ’ όλη την ελληνική περιφέρεια (Ρόδος, Κρήτη, Βόλος).

Ρεκόρ νέων αθλητών σημειώθηκε φέτος από τον Όμιλο, με την επιτυχή συμμετοχή 30 νέων παιδιών στην ημερίδα “Άδειας Ικανότητας Αθλητού” που διοργάνωσε ο ΙΠΠΟΚ στις εγκαταστάσεις του.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ΙΠΠΟΚ, αυτό της θεραπευτικής ιππασίας, το οποίο με υπεύθυνη την παιδοψυχίατρο Στεφανία Σπυροπούλου - Ξηρογιάννη, έχει καταφέρει όχι μόνο να συμμετάσχει αλλά και να διακριθεί στους Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics στο Abu Dhabi το 2019. Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τα Special Olympics στην πόλη μας, αφού μία σημαντική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Special Olympics Hellas, για την ίδρυση και λειτουργία τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος με την επωνυμία Special Olympics Hellas, Καλαμάτα.

Από τη μεριά του ο προπονητής και υπεύθυνος του Ομίλου Νίκος Δρούγας επισημαίνει την υπομονή, την αγάπη και την προσπάθεια όλων για το αποτέλεσμα. «Αυτό είναι αθλητισμός» σημειώνει, για να αναφερθεί στις διακρίσεις των δύο παιδιών που ανέβασαν τον Όμιλο στην κορυφή το 2021, αλλά και στις αντίστοιχα σημαντικές προσπάθειες όλων των παιδιών που προπονούνται καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους.

Κ.Δ.

Πρώτη Δημοσίευση: Go On #14

Διαβάστε το 14ο τεύχος Go On

Διαβάστε το 14ο τεύχος Go On και στην πλατφόρμα μας στο Issuu

Διαβάστε επίσης στο Go On #6: Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας: Από τους πιο δυνατούς ομίλους της Ελλάδας με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα