Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 13:49

Τουριστικό Ταϋγέτου: Προς αξιοποίηση ο "κρυμμένος θησαυρός" (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Εικόνες και βίντεο από την σημερινή κατάσταση του κτηρίου, που αναζητά επενδυτή.

Με το... δεξί φαίνεται να μπήκε το 2019 για το Τουριστικό Ταϋγέτου, αφού από τη μια ντύθηκε στα λευκά το βουνό προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και από την άλλη, φαίνεται πως οδεύει προς αξιοποίηση το ακίνητο, καθώς αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη δημοπράτησή του μέσα στο μήνα. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ντόπιους επενδυτές να το αξιοποιήσουν και να το εκμεταλλευτούν. 

Τις πρώτες ημέρες του 2019 το Τουριστικό θυμήθηκε τις παλιές καλές εποχές. Το χιονισμένο τοπίο αποτέλεσε πόλο έλξης επισκεπτών και η καφετέρια, το ξύλινο οίκημα μπροστά από το κλειστό σήμερα πέτρινο ξενοδοχείο, η οποία έχει μισθωθεί επίσης από ντόπιους, αποτέλεσε ένα ζεστό "καταφύγιο" για τους εκδρομείς, πολλοί από τους οποίους ανέσυραν στη μνήμη τους στιγμές από το παρελθόν, όταν λειτουργούσε ακόμα το κεντρικό κτήριο του Τουριστικού, ως ξενοδοχείο και εστιατόριο. Σήμερα το πέτρινο κτήριο μαραζώνει, περιμένοντας τον επενδυτή που θα δεχτεί να επενδύσει αρκετά χρήματα και χρόνο για την ανακαίνιση, συντήρηση και αξιοποίησή του.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες από τη μεριά του Δήμου Καλαμάτας έχουν πέσει στο κενό, αφού είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές που θα ρισκάρουν να ρίξουν χρήματα, αφού έχει μειωθεί σημαντικά η κίνηση στον δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου.

Το κτήριο ωστόσο παραμένει ένας αναξιοποίητος θησαυρός για πολλούς, που πιστεύουν πως η κατάλληλη αξιοποίηση θα οδηγήσει και στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε το βίντεο:

Στα μέσα του μήνα αναμένεται η δεύτερη δημοπρασία και ανάλογα την έκβαση θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, μεταξύ των οποίων και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το οίκημα με τα 27 δωμάτια, την τεράστια σάλα με το τζάκι και την καταπληκτική θέα, θα πρέπει να προστατευθεί και οι όποιες εργασίες καλό είναι να προσδιοριστούν άμεσα καθώς το κτήριο μοιάζει εγκαταλελειμμένο και κινδυνεύει να γίνει έρμαιο του κάθε επιτήδειου.

Κέλλυ Δημητρούλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα