Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 20:12

Έντονο ενδιαφέρον από την επαρχία Henan της Κίνας για συνεργασία με την Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας, στον αγροδιατροφικό τομέα, με σημαντικές περιοχές της Κίνας, συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας Henan.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα σχετικά με τη γεωργία και το εμπόριο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αναπτυχθεί η συνεργασία σε ζητήματα αγροδιατροφής καθώς και η ανάπτυξη ενός μηχανισμού διαρκούς επαφής μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αντιστοίχων υπηρεσιών της επαρχίας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσκάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί την περιοχή τους προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τη γεωργική τους κουλτούρα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και έχει πληθυσμό 94 εκατομμυρίων κατοίκων, γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη τις δύο τελευταίες δεκαετίες και η βιομηχανία της βασίζεται παραδοσιακά και σε ελαφρά υφάσματα και επεξεργασία τροφίμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και ο Γενικός Διευθυντής γεωργίας, Γιάννης Καλκούνος καθώς και η Γενική Διευθύντρια Τροφίμων, Χρυσούλα Παπαδημητρίου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα