Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 11:54

Προς τροποποίηση η ηλεκτρονική συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων

Προς τροποποίηση η υπουργική απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων πριν καλά καλά ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Οι προβληματισμοί όλων των πλευρών αναδείχθηκαν σε ημερίδα στη Λάρισα, με αφορμή την επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Στον κλάδο των γεωπόνων ωστόσο πολλοί κρατούν επιφυλάξεις και τονίζουν ότι η εφαρμογή της απόφασης φέρνει σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης δηλώνει πως σημειώνονται οι καλόπιστες παρατηρήσεις για τη βελτίωση της υπουργικής απόφασης, τονίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να προστατευθούν οι καταναλωτές και το περιβάλλον.

Ειδικότερα ο κ. Κόκκαλης χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας για την παρουσίαση της ψηφιακής υπηρεσίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων, τόνισε ότι η προστασία του καταναλωτή και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και αναπόσπαστο πυλώνα για μια πραγματικά βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ζήτησε από τους επαγγελματίες και επιστήμονες που υπηρετούν στο πλευρό του αγρότη την ελληνική γεωργία, τη στήριξή τους, ώστε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι μόνο έτσι θα έχουμε μια σαφή εικόνα των διακινούμενων ποσοτήτων φαρμάκων, ώστε να μειωθεί η ποσότητα στην απολύτως απαραίτητη και να αυξηθεί η εμπιστοσύνη ότι αυτός που προμηθεύτηκε το φυτοφάρμακο θα έχει λάβει τις βασικές οδηγίες προφύλαξης και χρήσης. Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, επί δεκαετίες φυτοφάρμακα πωλούνταν ανεξέλεγκτα, με μόνη γραμμή άμυνας το φιλότιμο των τοπικών γεωπόνων, οι οποίοι έπρεπε να προτάξουν τον όρκο που έδωσαν στην επιστήμη τους σε σχέση με το κέρδος που θα τους απέφερε η πώληση πλέον των αναγκαίων ποσοτήτων γεωργικών φαρμάκων, ενώ υπήρξαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, σοβαρή απειλή για την υγεία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Καταλήγοντας ωστόσο δήλωσε ότι το υπουργείο σημειώνει τις καλόπιστες παρατηρήσεις, με στόχο να βελτιωθεί η υπηρεσία σε επόμενη τροποποίηση της υπουργικής απόφασης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα