Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:31

Χρήστος Λάβδας: Νέα υβρίδια κατά των φυτοφαρμάκων και των ψεκασμών (Βίντεο)

Νέα υβρίδια αντοχής σε ασθένειες διάφορων λαχανικών έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι παραγωγοί, με στόχο τη μέγιστη δυνατή απόδοση, την ασφάλεια και τη γεύση.

Σε νέα προϊόντα, που δίνουν λύσεις στην παραγωγή σήμερα, αναφέρθηκε ο Χρήστος Λάβδας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Rijk Zwaan, στην ομιλία που πραγματοποίησε στην έκθεση Filitra Agrovision 2019.

Βασικό ρόλο στις καλλιέργειες των θερμοκηπίων παίζει το γενετικό υλικό, η επιλογή δηλαδή του σωστού γενετικού υλικού, ώστε ο παραγωγός να πετύχει τη μέγιστη απόδοση, γεγονός που αφορά κάθε μορφή καλλιέργειας. Βασικός σκοπός της Rijk Zwaan, που δραστηριοποιείται στο γενετικό υλικό, είναι η καλλιέργεια υβριδίων, ώστε να παράγονται καθαρά προϊόντα, ανθεκτικά σε ιούς, χωρίς να επιβαρύνονται με φυτοφάρμακα, τα οποία θα είναι συγχρόνως νόστιμα και κυρίως υγιεινά. Το υβρίδιο που βρίσκεται σε  εξέλιξη αυτή τη στιγμή, είναι το πρωτοποριακό της πιπεριάς,  το οποίο είναι ανθεκτικό σε ιούς και μύκητες και δεν χρειάζεται καθόλου ψεκασμούς, σύμφωνα με τον κ. Λάβδα.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Τρυφωνόπουλος, υπεύθυνος για την εταιρία στο τμήμα της Δυτικής Ελλάδας, μίλησε για το υβρίδιο του αγγουριού, ένα πρωτοποριακό υβρίδιο που βρίσκεται είδη σε εξέλιξη, με καλά χαρακτηριστικά. Παράλληλα τα υβρίδια που πρόκειται να εξετασθούν στη συνέχεια είναι του καρπουζιού και του πεπονιού, τα οποία αποτελούν σημαντικό εμπορικό μέρος της ελληνικής καλλιέργειας.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία Rijk Zwaan έχει στρέψει το βλέμμα της σε ένα πρωτοποριακό τρόπο παραγωγής, βάζοντας τέλος στα φυτοφάρμακα, τα οποία επιβαρύνουν την υγεία μας και το περιβάλλον σε καθημερινή βάση, έχοντας μη επιθυμητά αποτελέσματα, επισημάνθηκε.

Δείτε το βίντεο:

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα