Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 14:18

Επισήμως η ίδρυση του τμήματος πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η ίδρυση του τμήματος πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του φορέα, Γιάννη Τρουπή, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την Πέμπτη, στο υπουργείο.

Το συγκεκριμένο τμήμα, θα συμβάλλει καθοριστικά στην στήριξη και στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και των μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων του νομού, όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Παράλληλα θα προσφέρει ενημέρωση αλλά και πρόσβαση σε υπηρεσίες και προγράμματα που τα έχουν ανάγκη οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τρουπής έθεσε ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας για τη δημιουργία γεωργικών και άλλων τμημάτων στα κατά τόπους Επιμελητήρια.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί, δεδομένης της ανακοίνωσης του υπουργείου για την ίδρυση Αγροτικών Επιμελητηρίων, στο ότι η διαδικασία ίδρυσης τμημάτων πρωτογενούς τομέα στα Επιμελητήρια αποτελεί ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και σημαντικά κόστη, ενώ τα Επιμελητήρια είναι ήδη άρτια δομημένα και έτοιμα να αναλάβουν τις απαραίτητες ενέργειες.
Ο κ. Βορίδης, ικανοποιημένος από τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και επεσήμανε ότι οι προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ είναι να συνδράμει στις απαιτήσεις της επιμελητηριακής κοινότητας.
Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο των εργασιών της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στη ΔΕΘ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των Τμημάτων Πρωτογενούς Παραγωγής που έχουν ιδρυθεί ή πρόκειται να ιδρυθούν από διάφορα Επιμελητήρια.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα