Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:12

Εξαιρετική η σοδειά της σταφίδας σε αρκετές περιοχές - Μέτρα στήριξης ζητούν οι παραγωγοί (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Εξαιρετική η σοδειά της σταφίδας σε αρκετές περιοχές - Μέτρα στήριξης ζητούν οι παραγωγοί (Βίντεο - Φωτογραφίες)
Φωτογραφίες - Βίντεο: Εύφορη Γη

Να κρατηθεί η τιμή σε αξιοπρεπή επίπεδα και να δοθούν κίνητρα για αναμπελώσεις είναι κάποια από τα αιτήματα των παραγωγών, που φέτος ευτυχώς βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς, αφού ο καιρός ήταν σύμμαχός τους.

Ρεπορτάζ:

Κέλλυ Δημητρούλια

Στη Μεσσηνία, αν εξαιρέσουμε τις περιοχές που επλήγησαν από τ' αγριογούρουνα, όπου καταστράφηκε ακόμα και το φυτικό κεφάλαιο, γενικά η χρονιά έχει κυλήσει πολύ καλά με σημαντική παραγωγή και εξαιρετική ποιότητα. Όπως παρατηρεί ο Δημήτρης Σταθόπουλος, καλλιεργητής στην περιοχή της Αμφιθέας, "είναι μια πολύ καλή χρονιά που ξεκίνησε το χειμώνα με τις καλές βροχές και κύλησε ομαλά για τη σταφίδα. Η τιμή χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, εφόσον υπάρχουν δεσμεύσεις πως θα γίνει και εκκαθάριση".

Δείτε το βίντεο:

Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι παραγωγοί, ζητούν να παραμείνουν σε καλά επίπεδα οι τιμές, για να αναστραφεί το κακό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι χαμηλές τιμές κατά το παρελθόν. Αν οι τιμές παραμείνουν ικανοποιητικές τα επόμενα χρόνια, τότε ίσως υπάρξει καλύτερο μέλλον για το προϊόν. Ο κ. Σταθόπουλος ζητά να δοθούν κίνητρα για τους νέους, ώστε να γίνουν αναμπελώσεις, αλλά να υπάρξει και στήριξη γενικότερα, αφού οι αγρότες καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες συνθήκες και με αυξημένο καλλιεργητικό κόστος. Επίσης, αναφορικά με τις υποδομές χρειάζεται προγραμματισμός, από τους δρόμους, μέχρι τον καθαρισμό των ρεμάτων. Για παράδειγμα ο κ. Σταθπουλος και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να καθαρίσουν με δικά τους μέσα και χρήματα ρέμα δίπλα στις εκτάσεις που καλλιεργούν, για να μην κινδυνεύσει ξανά η καλλιέργεια και η σοδειά τους, σε περίπτωση πλημμύρες. Το 2016 η ζημιά ήταν τεράστια, αλλά δεν υπήρξε το ενδιαφέρον που έπρεπε για την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα