Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:54

Σεμινάριο Οινογνωσίας στην Τρίπολη: Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενισχύει τον πρωτογενή τομέα (Βίντεο)

Στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό δίνει βαρύτητα με νέες δράσεις το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η αρχή γίνεται με το κρασί, με σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου. Σύντομα θα ακολουθήσουν δράσεις για το ελαιόλαδο και την ελιά στην Κυνουρία, για τα τυροκομικά προϊόντα της Αρκαδίας και για το μέλι και τη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Μιλώντας στην "Εύφορη Γη" και την Κέλλυ Δημητρούλια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής, τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, οι ατμομηχανές της Ελλάδας. Για το συγκεκριμένο σεμινάριο   στάθηκε ιδιαίτερα στο τοπικό Μοσχοφίλερο.

Δείτε το βίντεο:

Ειδικότερα για το σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα, απευθύνεται στους επαγγελματίες της εστίασης, με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και εν όψει της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού» στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού.

Θα ενημερώσει ο πρόεδρος των Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην, κατάλληλα εξοπλισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21).
Η θεματολογία θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία με έμφαση τα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και τη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης και εισαγωγικές αρχές στην Οινοχοία. Τα κρασιά θα προσφέρουν τα οινοποιεία της περιοχής που παράγουν ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.
Γα δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρωθεί on line η φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (στη διαδρομή ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ)
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 48 άτομα) βάσει της ημερομηνίας της συμμετοχής.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα