Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 18:29

Μεσσήνιοι στον υπουργό για τη ζημιά στα σύκα

Για τη σημαντική ζημιά που έχει υποστεί η παραγωγή του σύκου λόγω ων καιρικών συνθηκών την άνοιξη ενημέρωσαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μάκη Βορίδη εκπρόσωποι του συνεταιρισμού "ΣΥΚΙΚΗ, παορυσία μεσσήνιων βουλευτών, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις απόψεις του τόσο για την ανάγκη διάσωσης της καλλιέργειας μέσα από πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (του οποίου τη μελέτη παρέδωσαν στον Υπουργό) όσο και για την επανένταξη σε ευρωπαϊκό κανονισμό των προτύπων εμπορίας αποξηραμένων σύκων στην ΕΕ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην πτώση του καρπού λόγω της μη γονιμοποίησης των σύκων τον Απρίλιο, επισκέφθηκε το υπουργείου μαζί με τον διευθυντή Γ. Αγγελόπουλο, παρουσία των μεσσήνιων βουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

 

Στη συνάντηση της Παρασκευής 9 Αυγούστου, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι θα ερευνήσει, από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όλες τις δυνατότητες προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που τέθηκαν στο συντομότερο δυνατό χρόνο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την εμβληματική αυτή καλλιέργεια της νότιας Πελοποννήσου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα