Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, θύμισε πως η τελευταία καλή σοδειά, 3.000 τόννων περίπου για Μεσσηνία και Λακωνία, καταγράφηκε πριν 5 χρόνια. Έκτοτε, κάθε χρονιά είναι κακή, λόγω των καιρικών συνθηκών. Φέτος, που η χρονιά ήταν πολύ καλή από άποψη ποσότητας και ποιότητας, τελικά αποδεικνύεται πως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες της άνοιξης, οδηγούν στο να χαθεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής. Ζημιά, η οποία αν βοηθήσει ο καιρός, μπορεί να φέρει μια μεγαλύτερη παραγωγή από τις προηγούμενες χρονιές. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική, αφού έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες κακές χρονιές.
Δείτε το βίντεο:
{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/ztWFhPLHzns}
Η ΣΥΚΙΚΗ έχει ήδη κάνει επαφές με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το νέο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και θα στείλει κι επιστολές, προκειμένου να επισκεφθούν την περιοχή, για να σταθεί δυνατή η αποζημίωση των παραγωγών. θα γίνει μεγάλη προσπάθεια τονίζει, κι εξηγεί πως υπάρχει τρόπος να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και οι παραγωγοί βλέπουν καθημερινά την παραγωγή τους να χάνεται.
Ο κ. Παπαγεωργίου στάθηκε και στο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει με τις αγορές, αφού αν δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί η ζήτηση, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πελάτες.
https://eforigi.com.gr/news/agri/item/8240-peftoun-ta-syka-i-laspovroxi-de-gonimopoiise-tin-paragogi-vinteo#sigProIdf8aa518757