Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 16:11

Ανάγκη για οργάνωση κι εκπαίδευση για βιώσιμη αγροτική παραγωγή (Βίντεο)

«Η παραγωγή που δεν οργανώνεται κινδυνεύει να μην έχει τύχη» παρατηρεί, αναφερόμενος στις ομάδες παραγωγών ο πρόεδρος του «Νηλέα», με έδρα τη Χώρα Μεσσηνίας, Γιώργος Κόκκινος.

Δείτε το βίντεο:

Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε και συνεχίζει με το σκεπτικό της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο ίδιος έχει διαπιστώσει τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την οργάνωση αλλά και τις συνέπειες που δημιουργεί το μεγάλο έλλειμμα στην εκπαίδευση, αναφορικά με την οργάνωση της καλλιέργειας και τα ολοκληρωμένα συστήματα παραγωγής, ελλείψεις από τους παραγωγούς μέχρι τους γεωπόνους.

«Η έλλειψη αγροτικών σχολών παραμένει σημαντική, παρά το γεγονός πως η γεωργία παίρνει άλλα χαρακτηριστικά, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ασύλληπτους ρυθμούς, ενώ οι νέοι μαθαίνοντας από τους παλιούς οδηγούνται στη λάθος κατεύθυνση». Αυτό σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκινος αναφερόμενος στις ομάδες παραγωγών, τονίζοντας την ανάγκη για βασική και διά βίου εκπαίδευση αγροτών και κτηνοτρόφων, στις βασικές μορφές οργάνωσης.

Όπως σημειώνει, με αφορμή ημερίδα του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, το έλλειμμα της εκπαίδευσης δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δε γίνεται διοίκηση επιχειρήσεων χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις.

Μίλησε για την ανάγκη συνεργασιών, και δημιουργίας υποχρεωτικών αγροτικών σχολών για την ελληνική γεωργία, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «έτσι όπως τρέχει ο ανταγωνισμός, η κατάσταση δε νομίζω ότι θα πάει μακριά».

Διαβάστε το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορης Γη"

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα