Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 09:32

Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, πραγματοποίησαν πέρυσι εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το παράσιτο έχει ήδη εγκατασταθεί στους καστανεώνες της περιοχή μας και στόχος του προγράμματος για το 2019, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να πολλαπλασιαστεί το έντομο.

Ενημερώνονται οι παραγωγοί να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και τον επόμενο χρόνο, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα