Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 20:07

Εγκρίθηκαν 122 αιτήσεις για τη Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Το «πράσινο φως» για ένταξη στο Μέτρο 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έλαβαν συνολικά 122 νεοσύστατες Ομάδες Παραγωγών.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης συνολικά υποβλήθηκαν 205 αιτήσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν 122, 16 απορρίφθηκαν ενώ 67 δεν εγκρίθηκαν λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν ανέρχεται στα 24.982.643,85 ευρώ, απορροφώντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων του Μέτρου που ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες προγραμματικής υπερδέσμευσης, δεδομένης και της σημασίας του συγκεκριμένου μέτρου στην ενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της συλλογικότητας στον πρωτογενή τομέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται πως κάθε νέο συλλογικό σχήμα θα λαμβάνει χρηματοδότηση μέχρι και τις 100.000 ευρώ ετησίως. Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο διάρκειας πέντε (5) ετών, το οποίο πρέπει να περιγράφει τις ενέργειες για τη μελλοντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε σχέση με την αρχική κατάσταση μέσω διατύπωσης σχετικών δεσμευτικών στόχων.

Διαβάστε την απόφαση

 ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα