Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 11:13

Υψηλότερη τιμή ζητούν οι παραγωγοί καθώς κορυφώνεται η συγκομιδή της πατάτας στη Μεσσηνία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλή χρονιά για όσους κατάφεραν να έχουν παραγωγή, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών είναι η φετινή για τους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, που δεν ικανοποιούνται όμως από την αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι τιμή χοντρικής.

Η συγκομιδή κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με πολύ μικρότερες ποσότητες και με βελτιωμένη τιμή από πέρυσι, στα 45 επτά περίπου, η οποία όμως είναι λίγη για όσους "ζυγίζουν" τις ανάγκες της αγοράς. Όπως λένε παραγωγοί, η συγκομιδή είναι μικρή και οι εισαγωγές κυμαίνονται στα συνήθη νούμερα, με συνέπεια να υπάρχει έλλειψη προϊόντος στην αγορά, όπου η ψαλίδα είναι τεράστια μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Και αυτό, γιατί από τα 45 λεπτά χοντρική στο έμπορο, το κιλό φτάνει ακόμα κι 1,5 ευρώ στον καταναλωτή.

Μεταξύ των παραγωγών που έδιωξαν το προϊόν με 45 λεπτά στον έμπορο είναι και ο Νίκος Παπακώτσης από τη Μεσσήνη. Πέτυχε καλή σοδειά, ποιοτικό προϊόν και ικανοποιητική τιμή συγκρτικά με πέρυσι, όχι όμως και για τα δεδομένα της αγοράς, όπως διευκρίνισε. Θα έπρεπε λέει να είχε ληφθεί μέριμνα, ώστε φέτος να υπάρχει καλύτερη τιμή, αφού δεν κατάφεραν όλοι να σώσουν τη σοδειά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα