Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 11:13

Υψηλότερη τιμή ζητούν οι παραγωγοί καθώς κορυφώνεται η συγκομιδή της πατάτας στη Μεσσηνία

Καλή χρονιά για όσους κατάφεραν να έχουν παραγωγή, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών είναι η φετινή για τους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, που δεν ικανοποιούνται όμως από την αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι τιμή χοντρικής.

Η συγκομιδή κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με πολύ μικρότερες ποσότητες και με βελτιωμένη τιμή από πέρυσι, στα 45 επτά περίπου, η οποία όμως είναι λίγη για όσους "ζυγίζουν" τις ανάγκες της αγοράς. Όπως λένε παραγωγοί, η συγκομιδή είναι μικρή και οι εισαγωγές κυμαίνονται στα συνήθη νούμερα, με συνέπεια να υπάρχει έλλειψη προϊόντος στην αγορά, όπου η ψαλίδα είναι τεράστια μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Και αυτό, γιατί από τα 45 λεπτά χοντρική στο έμπορο, το κιλό φτάνει ακόμα κι 1,5 ευρώ στον καταναλωτή.

Μεταξύ των παραγωγών που έδιωξαν το προϊόν με 45 λεπτά στον έμπορο είναι και ο Νίκος Παπακώτσης από τη Μεσσήνη. Πέτυχε καλή σοδειά, ποιοτικό προϊόν και ικανοποιητική τιμή συγκρτικά με πέρυσι, όχι όμως και για τα δεδομένα της αγοράς, όπως διευκρίνισε. Θα έπρεπε λέει να είχε ληφθεί μέριμνα, ώστε φέτος να υπάρχει καλύτερη τιμή, αφού δεν κατάφεραν όλοι να σώσουν τη σοδειά τους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα