Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 10:24

Υψηλότερο προϋπολογισμό για τη βιολογική γεωργία ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Στ. Νασίκας, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην επιστολή του: "Εκτιμώντας τη διάθεσή σας για στήριξη του αγροτικού κόσμου θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:
Ενώ υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών – κτηνοτρόφων του Δήμου μας στην υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014 – 2020 «Βιολογικές καλλιέργειες», ωστόσο οι αιτούντες με μεγάλη απογοήτευση, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που έγινε πρόσφατα, διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά έμειναν εκτός προγράμματος οι δημότες μας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.
Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι ενταχθείσες στο πρόγραμμα αιτήσεις ήταν πολύ λίγες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά δεν παύει αυτό να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και για το Δήμο μας, και μάλιστα σε μία εποχή όπου η οικονομική συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον πρωτογενή τομέα.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκρισή σας, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του Μέτρου ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι".

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα