Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 11:57

«Στο χείλος του γκρεμού» οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας- έκτακτη σύσκεψη

Σε έκτακτη σύσκεψη η οποία θα γίνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία του  καλεί τους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας ο αγροτικός σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας.


Με μια σκληρή ανακοίνωσή του, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Ενώ βρισκόμαστε έρμαιο στις ορέξεις των εμπόρων, οι οποίοι καθορίζουν τις τιμές του ελαιολάδου εκμεταλλευόμενοι την καταστροφή από το δάκο, το κράτος όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για την προστασία μας, αλλά αντίθετα μας οδηγεί στην εξαθλίωση παρακρατώντας και ποσό από τις επιδοτήσεις μας. Άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης τα οποία παρακρατήθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς, εκβιάζοντας μας να συμμετάσχουμε στο άδικο χαράτσι των Δασικών Χαρτών.
Να εφαρμοστεί το ακατάσχετο έως τις 15.000 ευρώ,  ελάχιστο ετήσιο και αναγκαίο ποσό για την επιβίωση μας.
Να βγει τώρα η υπηρεσία του ΕΛΓΑ και να καταγράψει την καταστροφή του ελαιοκάρπου από τον Δάκο, ζημία που προέκυψε από την ανικανότητα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να σαπίζουν οι ελιές πάνω στα ελαιόδεντρα πριν καλά μπει ο Νοέμβρης . Να αποζημιωθούμε στο εκατό τοις εκατό της ζημιάς πριν το τέλος του έτους. Επειδή και αυτή η κυβέρνηση όπως οι προηγούμενες ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΚΑΠ οδηγώντας τον μικρό κλήρο στον αφανισμό και το ξεπούλημα του πρωτογενή τομέα της χώρας μας σε μονοπώλια με ότι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας, καλούμε όλο τον αγροτικό κόσμο να είναι ετοιμοπόλεμος για τους δρόμους, εκεί που μόνο εκεί ακούγεται η φωνή μας».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα