Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 12:07

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Οικονομική ενίσχυση σε Κτηνοτρόφους

Οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα δοθεί σε κτηνοτρόφους περιοχών της Κρήτης ως αντιστάθμισμα για την απώλεια στο εισόδημα που έχουν υποστεί από την θνησιμότητα των νεογέννητων αρνιών.


Αυτό ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που με σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις θα είναι ήσσονος σημασίας (de minimis).
Τα κονδύλια  θα διανεμηθούν με απόφαση που θα υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.
Ειδικότερα, από το 2012 έως σήμερα, στους Δήμους Σφακίων και Ανωγείων εμφανίζεται αυξημένη νεογνική θνησιμότητα αρνιών  η οποία οφείλεται σε Ιωδιοπενική Βρογχοκήλη και πιθανώς σε άλλες διατροφικές πενίες όπως η Αβιταμίνωση Α.
Σκοπός της οικονομικής ενίσχυσης του ΥΠΑΑΤ είναι η αγορά από μέρους των κτηνοτρόφων συμπυκνωμένων ζωοτροφών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, ώστε να προληφθεί και να εξαλειφθεί η θνησιμότητα των νεογέννητων αρνιών στις εν λόγω περιοχές του νησιού, καθώς και να αντισταθμιστεί η απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα