Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 10:03

“Παραγωγή & Υγεία: Υδρογονάνθρακες στο Ελαιόλαδο”

Ημερίδα «Παραγωγή & Υγεία: Υδρογονάνθρακες στο Ελαιόλαδο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μάνεσι. Η εταιρεία Αναγνωστόπουλος Απ. και ΣΙΑ ΟΕ (www.oneolive.gr) διοργανώνει ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση για τη σχέση παραγωγής και υγείας στο ελαιόλαδο.

Η ημερίδα «Παραγωγή & Υγεία: Υδρογονάνθρακες στο Ελαιόλαδο» θα λάβει χώρα στο ελαιοτριβείο της εταιρείας στο Μάνεσι, Μεσσηνίας την Παρασκευή, 31 Αυγούστου στις 19:00 με κύριους εισηγητές τον Νίκο Κουτσούκο, MSc Χημικός από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου, και τον Νίκο Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού «Ελαιώνας – Γαργαλιάνοι». Επίσης, στη συζήτηση θα συμμετέχουν παραγωγοί και εκπρόσωποι του εμπορίου.
Ο Νίκος Κουτσούκος, με την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο, θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της παρουσίας υδρογονανθράκων στο ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπου και στην υποβάθμιση της αξίας του προϊόντος. Επίσης, θα αναφερθεί στις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και εναλλακτικές μεθόδους συγκομιδής για την αύξηση της υπεραξίας του ελαιολάδου.
Ο Νίκος Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει την εμπειρία του ως παραγωγός και πρόεδρος μίας από τις δυναμικότερες ομάδες παραγωγών της Μεσσηνίας. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναφερθεί στις τεχνικές οργάνωσης των παραγωγών για την επίτευξη ποιοτικών ελαιολάδων με αποδοτικές μεθόδους. Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει τις σκέψεις του για τη διαχείριση και πορεία του προϊόντος τόσο στην Μεσσηνία, καθώς και σε εθνικό επίπεδο.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με παραγωγούς, εμπόρους και ειδικούς στο χώρο για το μέλλον του Μεσσηνιακού ελαιολάδου, καθώς και για τα χαρακτηριστικά εκείνα που συνεισφέρουν στην ποιότητα, εξωστρέφεια και στην καινοτομία της αγροτικής οικονομιας.
Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς, γεωπόνους, εμπόρους ελαιολάδου, ελαιοτριβείς και φοιτητές στο χώρο των τροφίμων και γεωπονίας, με ελεύθερη συμμετοχή. Η εταιρεία Αναγνωστόπουλος Απ. και ΣΙΑ ΟΕ διαθέτει δύο πρότυπες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου με πρωτοποριακή τεχνολογία και ισχυρή δυναμικότητα στο Μάνεσι και στο Τρίκορφο της Μεσσηνίας. Η εταιρεία προωθεί στην αγορά το One & Olive (www.oneolive.gr). Με συστατικά τις κορωνέικες ελιές, κληρονομιά από το 1896, την καινοτομία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και design, το One & Olive προσφέρει ένα εκλεκτό Ελληνικό ελαιόλαδο που εμπεριέχει την ιστορία της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, τις εμπειρίες και τις μοναδικές στιγμές δημιουργίας με καρπούς της Ελληνικής γης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα