Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 19:04

Πρόγραμμα δακοκτονίας Σάββατο 16 και Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει το Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 16/9/2023 ως ακολούθως: Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Καλυβίων, Σιάμου, Νεοχωρίου Αριστομένους, Μηλιώτη, Βλάση, Πελεκανάδας και Μεσοχωρίου.

Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Βουναρίων, Κόμπων, Φαλάνθης, Χαραυγής, Ηλέκτρας, Μάνδρας, Βέργας, στην ΔΚ Καλαμάτας (Γιαννιτσάνικα έως οδό Σφακιανάκη, Αγ.Κωνσταντίνος, από Λακωνικής έως οδό Περιβολακίων, Σκουπιδότοπος, Αγ. Δημήτριος, Αγ.Πάντες) και στην ΔΚ Πύλου (Σχινόλακκα).

Για την Δευτέρα 18/9/2023 ως ακολούθως: Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Κορώνης, Χαρακοπιού και Μελιγαλά.
Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Καλυβίων, Σιάμου, Νεοχωρίου Αριστομένους, Μηλιώτη, Βλάση, Πελεκανάδας, στην ΔΚ Καλαμάτας(Βορείως της οδού Περιβολακίων, Μενινά, δρόμος Αλαγονίας, Κουτιβέικα, Καλλιθέα, Στρατόπεδο, Αγ.Αναργύρους, Βρυωνέικα, Κατσέικα, Παπαδοπούλειο) και στην ΔΚ Πύλου (Σχινόλακκα).

Επισημαίνουμε ότι:
1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του Προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
3. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
4. Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού.
5. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
6. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
7. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
8. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη
Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλέφωνα 2721366524 και 2721366522 και στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα