Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 13:15

ΥΠΑΑΤ: Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης των Σχεδίων Βελτίωσης

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που προβλέπει αύξηση της αποζημίωσης για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης και των ενδικοφανών προσφυγών των επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.5 του Υπομέτρου 4.1 «Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Την απόφαση υπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Στύλιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ι. Τσακίρης και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδης.

Στόχος της ΚΥΑ αποτελεί η επίσπευση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των «Σχεδίων βελτίωσης», μέσω της απασχόλησης και εκτός ωραρίου εργασίας των γεωτεχνικών αξιολογητών. Με αυτό το σκοπό αυξήθηκε κατά 50% το ετήσιο όριο αποζημίωσης των αξιολογητών από τα 2.400 στα 3.500 ευρώ.

Επιπλέον ορίζεται η αμοιβή ανά αξιολόγηση αίτησης στήριξης στα 60 ευρώ και καθορίζεται το όριο της αμοιβής των μελών των Επιτροπών Ενδικοφανών Προσφυγών στα 80 ευρώ ανά συνεδρίαση. Επισημαίνεται πως κάθε συνεδρίαση θεωρείται ολοκληρωμένη μετά από την εξέταση τουλάχιστον 12 ενστάσεων.

Η συνολική δαπάνη για τις αποζημιώσεις των αξιολογητών ανέρχεται μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ για το έτος 2023 και μέχρι του ποσού των 130.000 ευρώ για το έτος 2024. Ποσό που καλύπτεται από τις πιστώσεις της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση, επιταχύνουμε την αξιολόγηση των «Σχεδίων Βελτίωσης», δίνοντας κίνητρα στους αξιολογητές για να εργαστούν εκτός ωραρίου εργασίας. Αξιοποιούμε την εμπειρία και γνώση των γεωτεχνικών μας για την ταχύτερη αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων των αναπτυξιακών μας προγραμμάτων».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα