Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:00

Διακρατική συνάντηση στην Καλαμάτα για το έργο "Ευρωπαϊκή Συμμαχία ΒιοΟικονομίας στη Γεωργία" (RELIEF)

Διακρατική συνάντηση στην Καλαμάτα για το έργο "Ευρωπαϊκή Συμμαχία ΒιοΟικονομίας στη Γεωργία" (RELIEF)

Στην Καλαμάτα διεξήχθη – την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Σεπτεμβρίου – στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Κόμβος Αντικαλάμου, η πρώτη διακρατική συνάντηση του Έργου: Ευρωπαϊκή Συμμαχία ΒιοΟικονομίας στη Γεωργία (euRopean bio-Economy aLIiancE in Farming – RELIEF).

Το Έργο έχει εγκριθεί από το Πρόγραμμα ERASMUS-EDU-2021-PI-ALL-INNO. Συντονιστής του Έργου είναι το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Κοσμήτορα της Σχολής κο Δημήτριο Πετρόπουλο. Η διάρκειά του Έργου είναι 36 μήνες. Στο Έργο συμμετέχουν συνολικά δώδεκα εταίροι (Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα) από την Σουηδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ελλάδα.
Το Έργο (RELIEF) αναπτύσσει μια προσέγγιση κατάρτισης που συνενώνει α) την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα, β) την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και γ) τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις παρέχοντας ένα νέο προσαρμοσμένο πρόγραμμα σπουδών εκπαίδευσης/κατάρτισης, εκπαιδευτικό υλικό, καινοτόμες μεθοδολογίες κατάρτισης προκειμένου να γεφυρωθούν τα κενά δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη βιοοικονομία. Το Έργο (RELIEF) στοχεύει να αξιολογήσει τα κενά δεξιοτήτων στο πλαίσιο της βιοοικονομίας και να προσφέρει μια καινοτόμο διεπιστημονική προσέγγιση για τη διδασκαλία της βιοοικονομίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων, τα επιχειρηματικά μοντέλα, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις νέες στρατηγικές στη γεωργία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα