Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 21:14

Στα καμμένα σπίτια των εργατών της Μανωλάδας η υπουργός Εργασίας

«Από την επόμενη ημέρα θα διαχειριστούμε πιο οργανωμένα και μακροπρόθεσμα το θέμα, γιατί οι εργάτες γης συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και είναι μέρος της κοινωνίας μας»" δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Νέα Μανωλάδα, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή όπου κάηκαν τα καταλύματα των αλλοδαπών εργατών γης.

Η υπουργός Εργασίας είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και συναντήθηκε με εργάτες γης, τους οποίους ενημέρωσε από κοντά για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τα μέτρα για τη στήριξη τους, όπως το ζήτημα της επανέκδοσης των χαρτιών τους, την οικονομική ενίσχυση, τη διαμονή τους, τη σίτισή τους κ.α.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ όλοι οι φορείς, η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, η Περιφέρεια, ο δήμος, οι δημόσιες υπηρεσίες, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η κοινωνία των πολιτών για να δούμε τα άμεσα και ανθρώπινα που χρειάζονται οι εργάτες γης και κυρίως αυτά της αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ είπε μεταξύ άλλων ότι «η κινητοποίηση που έγινε ήταν άμεση και ο δήμος θα φροντίσει, ώστε οι εργάτες γης να βρουν απόψε στέγη, ενώ θα δοθούν ρούχα και τροφή».

Επίσης, ανέφερε ότι «ο χώρος που καταστράφηκε από την φωτιά θα καθαριστεί, ενώ θα βρεθεί και η κατάλληλη έκταση, ώστε να στηθούν οι σκηνές που θα διαμείνουν οι μετανάστες».

Όσον αφορά στην καταγραφή, είπε ότι «220 άτομα έχουν δηλώσει κατά τη διαδικασία της καταγραφής ότι καταστράφηκαν τα έγγραφά τους και τα χρήματά τους από την φωτιά στα καταλύματα»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα