Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 16:35

Αγρότες Μεσσηνίας: Κινητοποίηση στο κέντρο της Καλαμάτας με τρακτέρ

Μεγάλη αγροτική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεσσηνία με την συμμετοχή αγροτικών συλλόγων της περιοχής. Μεταξύ άλλων έλαβαν μέρος αγρότες από τον Αγροτικό Συλλόγο Χανδρινού και Περιφέρειας, από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Συλλόγο Μεσσήνης, τον Αγροτικό Σύλλογο Τριφυλίας. Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την πρώην Νομαρχία, όπου συζήτησαν με τους αντιπεριφερειάρχες Βασίλη Καπέλιο και Στάθη Αναστασόπουλο.

Σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση από  αγρότες της Μεσσηνίας, (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ). ενώ είχε προηγηθεί κάλεσμα σε όλους τους αγρότες για Παμμεσσηνιακή κινητοποίηση μέσω
δημοσίευσης  στο Facebook.
Σήμερα, αφού συγκέντρωσαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα από τα μπλόκα του Σουληναρίου, Καζάρμας, Μεσσήνης κατευθύνθηκαν προς Καλαμάτα. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, συνέχισαν στο διοικητήριο, όπου έγινε συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλο και Στ. Αναστασόπουλο. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με ημίωρο περίπου αποκλεισμό του δρόμου μεταξύ Μεσσήνης - Καλαμάτας και η κίνηση γινόταν  μέσω παρακαμπτηρίου (Τρίοδος, Άρις, Θουρίας).
 
 
Όπως αναφέρει και ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Σπύρος Νικολόπουλος, οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της περιφερειακής αρχής όσον αφορά στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τη σταφίδα, το κόστος παραγωγής, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, την απαίτηση αφορολόγητου πετρελαίου και εισόδημα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο δυναμικές, αναφέρει.

 Κ.Χ.

Διαβάστε επίσης:  Αγρότες Μεσσηνίας: "Κινδυνεύουμε να χάσουμε και την συνδεδεμένη ενίσχυση"

και Μεσσήνη - "Θα συνεχιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και θα κλιμακώνονται μέρα με την ημέρα"

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα