Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 19:20

Για διάλογο, συναίνεση και συνεργασία δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

"Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο οι αγρότες δεν είναι μόνοι. Το Κράτος είναι παρόν. Και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Σπήλιο Λιβανό.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής, έγινε το πρωί, παρουσία των υφυπουργών κ.κ. Γιώργου Στύλιου και Σίμου Κεδίκογλου, των Γενικών Γραμματέων Χριστιάνας Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη και των προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημ. Μελά και του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ο κ. Λιβανός παραδίδοντας το υπουργείο, έκανε αναφορά στο έργο του αλλά και στο περιστατικό που συνέβη στη Σπάρτη δηλώνοντας ότι απολογείται για τη στάση του σε όσους θεωρούν ότι τους έθιξε. Αναγνώρισε το λάθος του και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η πορεία του να στιγματιστεί από αυτό το περιστατικό.
Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι με την αυτοκριτική την οποία έκανε ο κ. Λιβανός και με το ήθος του θα μπορέσει να συνεχίσει χωρίς στιγματισμό την πορεία του.
Παραδίδοντας το υπουργείο ο κ. Λιβανός είπε  μεταξύ άλλων «Αυτοί οι 13 μήνες ήταν δύσκολοι, γιατί συνέπεσαν με την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Όλα αυτά, ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Στα δύσκολα σταθήκαμε δίπλα τους.
Τους στηρίξαμε με πάνω από 1 δις ευρώ απέναντι στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές.
Και παράλληλα, παρά αυτές τις δυσκολίες, εργαστήκαμε εντατικά για να σχεδιάσουμε και να αρχίσουμε να υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, που τόσο έλειπε από το ελληνικό κράτος τα προηγούμενα χρόνια".

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, δεν υπήρξε μέρα που να μην έρθω σε επαφή, να μη συνομιλήσω, να μη συνεργαστώ, με αγρότες και κτηνοτρόφους.
 Και ως εκ τούτου, μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα.  Όπου, μετά τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, οι αγρότες καλούνται να διαχειριστούν ξανά μια κρίση.
 Μια κρίση που προκύπτει από την ακρίβεια, την παγκόσμια αύξηση του κόστος του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των πρώτων υλών. Συνολικά, δηλαδή, του κόστους παραγωγής.
 Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες αγρότες, λέγοντας αυτό: Σε αυτή την κρίση, δεν είστε μόνοι σας. Το Κράτος είναι παρόν. Και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο".
Και αργότερα σημείωσε πως "Με διάλογο, συναίνεση και συνεργασία. Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόταση και κάθε ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Δεσμεύομαι ότι η πόρτα του Υπουργείου θα είναι πάντα ανοικτή. Η μάχη που δίνουμε είναι, άλλωστε, μια μάχη συλλογική".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα