Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 16:31

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος κεντρικός εισηγητής στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καινοτομία στη Γεωργία

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος συμμετείχε ως κεντρικός εισηγητής στο συνέδριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με τίτλο: «Καλλιέργησε τις ιδΕΕς σου – Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη».

Το συνέδριο εστίασε στην περιοχή της Θεσσαλίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε συμμετοχή στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας και η οποία αντιπροσωπεύει το 13% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα.
Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός υπογράμμισε το γεγονός πως η Ευρώπη πρωτοστατεί στην προσπάθεια επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω της Πράσινης Συμφωνίας. Ειδικότερα για τον τομέα της γεωργίας σημείωσε ότι, η Πράσινη Συμφωνία περιλαμβάνει δύο καίριες στρατηγικές, τις:
«Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» και «Βιοποικιλότητα».
«Στο πνεύμα αυτό, η νέα ΚΑΠ επιχειρεί τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία» ανέφερε ο Υφυπουργός προσθέτοντας ότι «σε εθνικό επίπεδο, εξειδικεύουμε τη νέα ΚΑΠ βάσει των αναγκών της χώρας μας, στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που καταθέσαμε προς έγκριση στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου».
Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε ακόμα στα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί το ΥΠΑΑΤ για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων σε καινοτομίες και νέες τεχνολογίες στον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις ενισχύσεις που δίνει για την είσοδο νέων γεωργών.
Κλείνοντας, ο Υφυπουργός στην ομιλία του, παρουσίασε τους άξονες στους οποίους κινείται η αναπτυξιακή προσέγγιση του ΥΠΑΑΤ, οι οποίοι είναι:
ΑΞΟΝΑΣ 1: Προσέλκυση νέων αγροτών και ενθάρρυνση εκκίνησης νεοφυών επιχειρήσεων
ΑΞΟΝΑΣ 2: Ενδυνάμωση αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΑΞΟΝΑΣ 3: Εξασφάλιση ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος
ΑΞΟΝΑΣ 4: Ενθάρρυνση δημιουργίας ή ενδυνάμωσης υγιών συλλογικών παραγωγικών- αγροτικών σχημάτων
ΑΞΟΝΑΣ 5: Δημιουργία βιώσιμων και πολυλειτουργικών αγροτικών περιοχών
ΑΞΟΝΑΣ 6: Προώθηση πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα