Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 19:30

Κεδίκογλου: «Οι σωστοί μελισσοκόμοι πρέπει να επιβραβεύονται και οι παραβάτες να εκλείψουν»

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου με επιστημονικούς φορείς της μελισσοκομίας αναδείχθηκε το μέτρο της ιχνηλασιμότητας ως το πολυτιμότερο «όπλο» για την ανάδειξη της μοναδικής ποιότητας του ελληνικού μελιού.

Τηλεδιάσκεψη με επιστημονικούς φορείς για την προστασία της μελισσοκομίας είχε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου. Συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν, η λέκτορας Μελισσοκομίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Τανανάκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών Μάριος Τζιτζινάκης, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Θωμαϊδης και ο επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Τσαγκαράκης.

   Ο ΥφΑΑΤ κατά την τοποθέτησή του, δήλωσε υπέρμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης της μελισσοκομίας στη χώρα μας, αναδεικνύοντας το μέτρο της ιχνηλασιμότητας ως το πολυτιμότερο «όπλο» για την ανάδειξη της μοναδικής ποιότητας του ελληνικού μελιού.

   «Σκοπός μας μέσα από την Εθνική Επιτροπή, είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των μελισσοκόμων», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και επισήμανε πως πρέπει να αναζητηθεί ένα κοινό πλαίσιο εργασίας των επιστημόνων αναφορικά με το έργο των ελέγχων. «Με το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύγκληση της Επιτροπής, που θα εργαστεί όχι σε ένα πλαίσιο κυρώσεων αλλά επιβράβευσης. Οι σωστοί μελισσοκόμοι πρέπει να επιβραβεύονται και οι παραβάτες να εκλείψουν».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα