Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 09:33

Εκατομμύρια καταναλωτές «ανακαλύπτουν ξανά» το μοντέλο βιώσιμης παραγωγής και το θαύμα του «λαχανόκηπου» στην Ευρώπη

Εκατομμύρια καταναλωτές «ανακαλύπτουν ξανά» μέσω την Καμπάνιας "CuTE"-Καλλιεργώντας τη Γεύση της Ευρώπης, το μοντέλο βιώσιμης παραγωγής που κάνει το θαύμα του «λαχανόκηπου» της Ευρώπης.

 ΜΑΔΡΊΤΗ, Δεκέμβριος 20, 2021 /PRNewswire/ -- Η καμπάνια «CuTE: Cultivating the Taste of Europe» (Καλλιεργώντας τη Γεύση της Ευρώπης), η οποία προωθείται και συντονίζεται από την ένωση FruitVegetablesEUROPE με οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έχει επιτρέψει σε εκατομμύρια Ευρωπαίους να «ανακαλύψουν ξανά» τις βιώσιμες για τους πόρους και κλιματικά έξυπνες μεθόδους παραγωγής που κατέστησαν δυνατό το «θαύμα». του «κήπου της αγοράς» της Ευρώπης και, εν ολίγοις, την προσφορά ασφαλών για κατανάλωση οπωροκηπευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας σχεδόν όλο τον χρόνο στις πλέον απαιτητικές αγορές.

 Σε αυτό το πλαίσιο, η καμπάνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία: Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της εκστρατείας κατόρθωσε να εμφανιστεί σε 420 εκατομμύρια επισκέψεις στον τύπο.

 Το φιλόδοξο πρόγραμμα συνέβαλε στην εδραίωση μιας αλλαγής στην αντίληψη των μεθόδων παραγωγής και των χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών οπωροκηπευτικών (θερμοκηπίου και εξωτερικού χώρου). Σε διάστημα τριών ετών (από το 2019 έως το 2021) έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις σε έξι στοχοθετημένες χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία και Ισπανία). Έως και έντεκα συγκεκριμένες ποικιλίες οπωροκηπευτικών (φράουλα, μήλο, καρπούζι, πεπόνι, επιτραπέζιο σταφύλι, ακτινίδιο, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκυθάκι) είχαν στρατηγική υποστήριξη προώθησης στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ειδικά επικεντρωμένη σε γονείς νεαρών οικογενειών, παιδιά και εφήβους, καθώς και σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τα μέσα ενημέρωσης.

 Αλλά το «εναρκτήριο λάκτισμα» της καμπάνιας «CuTE: Cultivating the Taste of Europe» ήταν αναμφίβολα στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 με την παρουσίαση του προωθητικού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό πυροδότησε το λεγόμενο EUROTOUR, ένα θεαματικό «Κινητό Θερμοκήπιο» το οποίο, από την πλατεία Agora Simone Veil στις Βρυξέλλες, ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα για να φέρει αυτό το μοντέλο παραγωγής σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

 Η εκστρατεία προώθησε επίσης δραστηριότητες διάδοσης, όπως εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Βαρσοβία, την Κολωνία και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και διάφορα ταξίδια τύπου, όπως ένα ταξίδι τύπου για Γερμανούς δημοσιογράφους στην Αλμερία και δύο εκδρομές τύπου στην καρδιά των γαλλικών θερμοκηπίων. Έχει επίσης αναπτυχθεί μια μίνι μεμονωμένη ιστοσελίδα σε έξι γλώσσες. Το πρόγραμμα CuTE έδωσε επίσης το παρόν σε μεγάλες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις όπως η Fruit Attraction, η Fruit Logistica και η SIA, με διάφορες δράσεις, όπως μαγειρικές επιδείξεις και άλλες δραστηριότητες.

 Η καμπάνια «CuTE, Cultivating the Taste of Europe» υλοποιήθηκε από μια διεθνή κοινοπραξία που συντονίζεται από την ένωση FruitVegetablesEUROPE, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους συνδέσμους APROA, AOPn Tomates et Concombres, AOPnFraiseZGPOiW και INCOFRUIT. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 80% από την ΕΕ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα