Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 14:18

Παράταση της αίτησης για το πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στο πρωτογενή τομέα

Παράταση έως και τις 25 Ιανουαρίου παίρνει η κατάθεση φακέλων για τη δράση «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και γενικότερα κατόχους αγροτικής εκμετάλλευσης, χωρίς απαραίτητα να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να ενημερωθούν σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης δράση 4.1.2: «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας του 2014-2020.

Η Περίοδος υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι και 25 Ιανουαρίου. Η αίτηση στήριξης θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στη συνέχεια να κατατεθεί ο φάκελος εις διπλούν στη οικεία ΔΑΟ.

Επιλέξιμες επενδύσεις για τη δράση 4.1.2 είναι:

  • Η αγορά, η μεταφορά και η εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού με στόχο την εξοικονόμηση ύδατος (αρδευτικά συστήματα στάγδην και μικροκαταιονοσμού)
  • Οι δεξαμενές όγκου έως 500 κ.μ., ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι ολοκληρωμένες λύσεις άρδευσης.
  • Οι επενδύσεις στις έγγειες βελτιώσεις (γεωτρήσεις, πηγάδια-φρεάτια, αντλία γεννήτρια, δεξαμενές)
  • Το φωτοβολταϊκό σύστημα αυτόνομο ή συνδεδεμένο
  • και οι γενικές δαπάνες που συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του σχεδίου βελτίωσης, όπως Γεωπόνου μελετητή, Πολιτικού Μηχανικού κ.α..

Για περισσότερα σχετικά με την αναλυτική δημοσίευση του Μέτρου 4.1.2, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν: τον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εδώ τον διαδικτυακό τόπο του ΥΠΑΑΤ εδώ. Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 3.2 ισόγειο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στα τηλέφωνα 2413 511 134-137-125.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα