Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 17:37

Η κλιματική αλλαγή και η καινοτομία στη γεωργία σε εκδηλώσεις στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη

«Κλιματική Αλλαγή & Ελληνικός Αγροδιατροφικός Τομέας» και «Agriculture 4.0: New Generation of Farming» είναι τα αντικείμενα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στη Λάρισα και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν οι φορείς Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και Ευρωπαϊκός Οργανισμός EIT Food και συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου της αγροδιατροφής.

Κλιματική Αλλαγή και Ελληνικός Αγροδιατροφικός Τομέας

Ο κλάδος της αγροδιατροφής είναι ένας από τους πλέον ευάλωτους στην κλιματική αλλαγή τομείς, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και τις κλιματικές παραμέτρους.

Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 18:00, με θέμα την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελληνική Αγροδιατροφή.  Η εκδήλωση θέτει  ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις αλλά και τις απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική αγροδιατροφή καθώς και τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους νέους αγρότες.

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν οι κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Φάνης Γέμτος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας και οι εταιρείες «MSCOMM» και «Spirito».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση «Κλιματική Αλλαγή & Ελληνικός Αγροδιατροφικός Τομέας» κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

Agriculture 4.0: New Generation of Farming

H δεύτερη εκδήλωση «Agriculture 4.0: New Generation of Farming» φιλοδοξεί τη συσπείρωση του οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής και τον παραγωγικό διάλογο γύρω από τις ευκαιρίες στη γεωργία ακριβείας και τις εφαρμογές στην καλλιέργεια του ρυζιού και του κρασιού. Η δεύτερη αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Α. Ριάδης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Helexpo).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Agriculture 4.0: New Generation of Farming» κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος μίας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών από τους Industry Disruptors Game Changers και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EIT Food που στοχεύουν στην ενίσχυση και προώθηση του αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα https://cutt.ly/js6wW8S  και https://cutt.ly/Qs6u12K

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα