Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 11:02

Μέχρι 3,45 το κιλό η πρώτη ποιότητα στα σύκα Εύβοιας

Από 3,30 έως 3,45 ευρώ το κιλό κυμαίνεται η τιμή παραγωγού στα σύκα Εύβοιας για την Έξτρα Ά ποιότητα, στα μεγάλα μεγέθη. Οι τιμές, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα μπορεί να πέσουν έως το 1,50 ευρώ το κιλό, ενώ 0,50 αγοράζονται τα απόσυκα για ζωοτροφή.

Αυτές είναι οι τιμές της αγοράς, ωστόσο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Ταξιάρχη δεν έχει ανακοινώσει τιμή, καθώς παραλαμβάνει προϊόν από τους παραγωγούς και τον Δεκέμβριο κάνει εκκαθάριση.

Η φετινή παραγωγή, όπως σημείωσε στην eforigi.gr o κ. Γιώργος Μπαϊρακτάρης, υπάλληλος του Συνεταιρισμού στον Ταξιάρχη, αναμένεται μειωμένη κατά 50%, λόγω του πολυήμερου καύσωνα του Αυγούστου αλλά και των πυρκαγιών στην Εύβοια, καθώς η στάχτη που έπεσε στα δέντρα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στην ποιότητα.

Σε καλές χρονιές ο Ταξιάρχης και τα γύρω χωριά παράγουν περίπου 4.000 τόνους. Μάλιστα η καλλιέργεια της συκιάς, όπως πρόσθεσε ο κ. Μπαϊρακτάρης, επεκτείνεται, καθώς τα τελευταία χρόνια παραγωγοί αντικαθιστούν τις ελιές με συκιές.

Μαρία Νίκα

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα