Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 10:43

Στην Εύβοια ο Γεν. Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας

Στην Ιστιαία και τη Λίμνη Ευβοίας βρέθηκε την Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας, με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και ερευνητών επιστημόνων υπό τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή Σ. Χαρουτουνιάν.

Οι ειδικοί Δενδροκομίας και Μελισσοκομίας που συμμετέχουν, έχουν συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Δ. Βουρδάνο, τον Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Ι. Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτη, καθώς και εκπροσώπους τοπικών φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

"Δημιουργείται πλέον μια πρώτη επιστημονική ομάδα αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή και παροχής οδηγιών διαχείρισης και επιστημονικών συμβουλών, η οποία επιπλέον συνοδεύεται από αντίστοιχη επέκταση της λειτουργίας παροχής υποστήριξης των αγροτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1540.

Αντίστοιχες ομάδες επιστημόνων ερευνητών δημιουργούνται και θα επισκεφτούν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών και καταγραφή των δεδομένων, άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επίσκεψη διευρυμένου κλιμακίου, για την έναρξη των εξειδικευμένων δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς για τους παραγωγούς της περιοχής της Β. Εύβοιας" σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα