Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 09:10

Λιβανός: «Εργαζόμαστε για το brand του ελληνικού ελαιολάδου»

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να αξιοποιήσει την εμπειρία ανθρώπων της αγοράς για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στην προώθηση του ελαιολάδου, ανακοίνωσε από το Κολυμπάρι Χανίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μετά τις επισκέψεις του στην πρότυπη βιομηχανία παραγωγής ελαιολάδου Terra Créta και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χαρίλαος Βλαχάκης ενημέρωσε τον κ. Λιβανό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παραγωγής και τυποποίησης του ελαιολάδου.

Στη συνέχεια ο ΥΠΑΑΤ επισκέφθηκε την Terra Creta και ξεναγήθηκε από τον διευθυντή της Φώτη Σούσαλη στις εγκαταστάσεις του προτύπου ελαιοτριβείου ενώ εξήγησε τη σύγχρονη τεχνολογικά διαδικασία παραγωγής λαδιού. Η Terra Creta συνεργάζεται με περίπου 500 τοπικούς παραγωγούς και εξάγει τα προϊόντα της σε 45 χώρες.

Αμέσως μετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο ΥΠΑΑΤ εργαζόμαστε εντατικά για την ανάδειξη του brand του ελληνικού ελαιολάδου το οποίο, εκτός από οικονομικά οφέλη για τους Έλληνες παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης, διαφημίζει τη χώρα μας στα πέρατα της γης. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση, στην ιδιοκτησία και βεβαίως στους εργαζομένους στην Terra Creta και να τους διαβεβαιώσω ότι στο ΥΠΑΑΤ επενδύουμε στη γνώση και στην εμπειρία των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη επί του πεδίου. 

Μαζί θα διαμορφώσουμε τη νέα εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο, που σταδιακά θα ανοίξει νέους εξαγωγικούς δρόμους. Μόνον έτσι θα αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελληνικού ελαιολάδου».

Ακολούθως ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε την οικοτουριστική μονάδα Μανουσάκη στον Βατόλακκο Χανίων, της οποίας ηγείται η Αλεξάνδρα Μανουσάκη. Ο ΥΠΑΑΤ ξεναγήθηκε στο κτήμα και τόνισε ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Όπως είπε, οι οικοτουριστικές μονάδες βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς συνδέουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας γενικά με τον τουρισμό και την προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής που προωθεί το ΥΠΑΑΤ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα