Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 11:44

Skytop: Ο ειδικός στην τεχνολογία των διχτυοκηπίων

Ολοκληρωμένες λύσεις για πρωτοποριακή γεωργία έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία SKYTOP. Πρωτοπορεί με λύσεις από την εγκατάσταση υπερσύγχρονων διχτυοκηπίων και υδροπονικών καλλιεργειών, μέχρι τη μελέτη και την κατασκευή μονάδων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 από τον Νίκο Αγγελίδη, γεωπόνο MSc, με μεγάλη εμπειρία και θητεία σε εμπορικές και διευθυντικές θέσεις πωλήσεων στον γεωργικό χώρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αρχή έγινε με εισαγωγή εξειδικευμένων κατασκευών (διχτυοκήπια) και υλικών κάλυψης (δίχτυα σκίασης και νάιλον πολυαιθυλενίου) από το Ισραήλ. Βασικός τομέας της Skytop και σήμερα.

Γιατί διχτυοκήπια;
Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει δραματικά τις συνθήκες καλλιέργειας, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα τις μικρές αποδόσεις και τη σύντομη ζωή των φυτών. Αυτό αντιμετωπίζουν τα διχτυοκήπια, τεχνολογία που η Skytop εφαρμόζει από το 2009, πρώτη, σε όλη Ελλάδα. Πρόκειται για ελαφριές, προσιτές οικονομικά κατασκευές με κάλυψη ειδικών εντομολογικών και φωτορυθμιστικών διχτύων προστασίας και οι οποίες κάλυψαν το κενό που υπήρχε μεταξύ υπαίθριας καλλιέργειας και θερμοκηπιακής. Προστατεύουν τα φυτά (κηπευτικά και δενδρώδεις καλλιέργειες) από έντονες καιρικές συνθήκες, καύσωνα, χαλάζι, άνεμο, δυνατή βροχόπτωση, υπεριώδη ακτινοβολία, βλαβερά έντομα κ.λπ.

Διχτυοκήπια με υδροπονία
Πρωτοποριακός συνδυασμός που προσφέρει:
• Ελεγχόμενο περιβάλλον παραγωγής σε συνθήκες ασφαλείς για το προσωπικό και τον επενδυτή
• Υψηλή και ποιοτική παραγωγή
• Καθαρά προϊόντα, ασφαλή για τον καταναλωτή
• Δυνατότητα ισχυρών εμπορικών συμφωνιών και απρόσκοπτης παράδοσης προϊόντων για πολύ μεγάλη χρονική περίοδο
• Μειωμένο κόστος παραγωγής

Θερμοκήπια

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία διαθέτει στην ελληνική αγορά τον πρωτοποριακό τύπο θερμοκηπίου F-CLEAN, κατασκευή με ιδιαίτερο σχεδιασμό της οροφής και κάλυψη με το μοναδικό υλικό Teflon, συνθετικό με υψηλή φωτοπερατότητα >94% - ανώτερη και από το τζάμι - με εξαιρετική αντοχή μέχρι 20 χρόνια.

Προϊόντα φυτοϋγείας
Σε συνεργασία με επιστημονικό οίκο του Ισραήλ παρέχεται ολοκληρωμένο πρωτόκολλο επεμβάσεων με χρήση εξελιγμένων και πλήρως οικολογικών - βιολογικών σκευασμάτων.

Μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης
Από το 2018, έχουν συναφθεί αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους ισραηλιτικούς οίκους για μελέτη, εκπόνηση, κατασκευή και οργάνωση επιχειρηματικών μονάδων παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, με την αρωγή μιας έμπειρης ομάδας Ελλήνων
μηχανικών για την αδειοδότηση.

Σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις
Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις από εξειδικευμένους Έλληνες κατασκευαστές ή επιστήμονες και ξένους προμηθευτές σε θέματα νερού:
• Φιλτραρίσματος
• Άρδευσης
• Αφύγρανσης καθώς και εγκαταστάσεις υδροπονικών καλλιεργειών.

Συνεργάζεται με μεγάλους οίκους του εξωτερικού για την παροχή υλικών υδροπονίας, και τεχνογνωσίας.

Υποστρώματα κοκοφοίνικα
Ο κοκοφοίνικας χρησιμοποιείται στην υδροπονία εδώ και 25 χρόνια. «Αποτελεί το ασφαλέστερο και παραγωγικότερο υπόστρωμα» σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα