Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 21:11

Αραχωβίτης - Κουρεμπές: Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τους αγρότες

Αραχωβίτης - Κουρεμπές: Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τους αγρότες

 

"Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι τεράστιες και καταστροφικές και οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις εφαρμοζόμενες, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικέ"ς, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Στ. Αραχωβίτης, τομεάρχη Aγροτικής Aνάπτυξης και ο Φάνης Κουρεμπέ, συντονιστή τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για "γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και για τους αγρότες".

Ειδικότερα αναφέρουν: "Η έξοδος από την κρίση αυτή απαιτεί δραστικά και γενναία μέτρα που θα στοχεύουν στην πραγματική οικονομία και στον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί απλώς μοιράζει χρήματα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό έχει μάθει και αυτό κάνει.

Σε αντίθεση, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στα ερωτήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας και αποτελεί τη μοναδική προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το σχέδιο  εκτείνεται σε τρείς βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τον καιρό της πανδημίας. Περιλαμβάνονται και το χρέος προς το δημόσιο και το χρέος προς τις τράπεζες.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας του παραγωγικού κόσμου.

Ο τρίτος πυλώνας της πρότασής μας, αποτελεί ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.  Στο επίκεντρο της η κατάργηση του ακραία αντικοινωνικού Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και η Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα των τριών πυλώνων αυτών, αφορούν μέχρι την τελευταία τους λέξη, όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς.

Το σχέδιό μας, τέλος, ενσωματώνει και επιπλέον των παραπάνω, ειδικές μέριμνες για τον αγροτικό κόσμο.  Συγκεκριμένα:

·        Την πλήρη υπαγωγή στις παραπάνω ρυθμίσεις, των αγροτικών χρεών που βρίσκονται σε ειδικούς εκκαθαριστές – όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα.

·        Την ειδική προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι οποιασδήποτε ρευστοποίησης.  

Για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, ούτε μια αγροτική εκμετάλλευση, όσο μικρή και αν είναι".

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα