Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 16:48

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

Μέχρι αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου θα είναι οι αιτήσεις για συμμετοχή στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, το οποίο για 7η χρονιά διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ρέθυμνο. 

Αναλυτικότερα η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου μέσω της ιστοσελίδας www.cretanooc.org, και ήδη όπως ενημερώνει η οργανωτική επιτροπή, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων ελαιόλαδου της Κρήτης που είναι οι εξής: Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση των δειγμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιουνίου 2021, στο διαπιστευμένο εργαστήριο του Α.Σ. Ρεθύμνου, ενώ ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με την εκδήλωση απονομής των βραβείων, στα ελαιόλαδα, που θα διακριθούν και τα οποία ανά κατηγορία είναι: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2020, Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2020 και Ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ Καλλιέργειας 2020 με βραβεία «Χρυσή Ελαία», «Αργυρή Ελαία» & «Χάλκινη Ελαία».

Στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, θα αξιολογηθούν σύμφωνα με την Ελευθερία Γερμανάκη από το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, δείγματα ελαιολάδου, συμβατικά, βιολογικά & ΠΟΠ/ΠΓΕ, τα οποία έχουν παραχθεί και τυποποιηθεί στην Κρήτη, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα