Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 18:53

Απόψεις για τη νέα ΚΑΠ: Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή, λέει ο πρόεδρος του Α.Σ. Πετρίνας

Την άποψη ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα έπρεπε να απευθύνεται αποκλειστικά στους επαγγελματίες αγρότες εξέφρασε μιλώντας στην Εύφορη Γη ο πρόεδρος του ελαιοκομικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας Γιώργος Καπασούρης, με αφορμή την επικείμενη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2021-2027).

«Το πρασίνισμα ποιος θα το πάρει; Οι ιδιοκτήτες ή οι άνθρωποι που δουλεύουν τη γη; Ποιος θα επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα συνδυαστεί η παραγωγή και το τελικό προϊόν με την Επιδότηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Καπασούρης και πρόσθεσε ότι «για να προχωρήσουμε παρακάτω πρέπει πρώτα να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Ακόμη και σήμερα υπάρχει πανωγράψιμο. Ο έλεγχος σε συνεταιρισμούς και ελαιοτριβεία θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρός. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που πάνε να βγάλουν λάδι στο ελαιοτριβείο χωρίς καν να έχουν ΟΣΔΕ».

Επιμένοντας στον τρόπο που δίνονται οι επιδοτήσεις, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πετρίνας είπε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση σύνδεση με την παραγωγή και χαρακτήρισε λάθος αυτό που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή «πληρωμή με βάση τον μέσο όρο των στρεμμάτων που είχε ο παραγωγός το έτος αναφοράς 2014».

Μαρία Νίκα

Διαβάστε ακόμα: 

Απόψεις για τη νέα ΚΑΠ: «Να γίνει βιώσιμος ο μικρός μεσογειακός ελαιώνας» ζητά ο πρόεδρος του Νηλέα

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα