Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 13:59

Φοιτητές δημιουργούν βιολογικές κρέμες με κεχριμπάρι, σκόνη ρυζιού και ξηρό λάδι

Κρέμα ημέρας με κεχριμπάρι, κρέμα νύχτας με σκόνη ρυζιού και ξηρό λάδι με αιθέρια έλαια λεμονιού, όλα βιολογικά καλλυντικά που θα μπορούν να καλύψουν τα γούστα και των πιο απαιτητικών πελατών, δημιούργησε η ομάδα δύο φοιτητών και μιας φοιτήτριας από το Τμήμα «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, αισιοδοξώντας πως μέσω αυτής της ιδέας θα κερδίσουν στο διαγωνισμό «JA Start Up» του Junior Achievement Greece.

Οι φοιτητές Βάιος Καρανάσιος, Κωνσταντίνα Ζλάτκου και Χρυσόστομος Παπαλάς, στο πλαίσιο εργασίας σχεδίασαν τη «Biollio», μια start-up εταιρία πώλησης προσαρμοσμένων βιολογικών και φυσικών καλλυντικών προϊόντων, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τα υλικά που θα προσθέσει στο προϊόν, είτε με τη βοήθεια καταλόγων των υλικών, είτε με τη βοήθεια μιας «έξυπνης» πλατφόρμας, που βάσει φίλτρων θα προτείνει υλικά και συνδυασμούς στους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 25χρονος Βάιος Καρανάσιος, η ομάδα των φοιτητών επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη της αγοράς σε προϊόντα καλλυντικών, προσαρμοσμένα στον κάθε χρήστη/πελάτη, ενώ με την εξατομίκευση θα επιχειρηθεί η ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών αγοραστών.

«Τα προϊόντα μας είναι unisex, απευθύνονται και σε άνδρες και γυναίκες», είπε ο κ. Καρανάσιος, ο οποίος αυτό το διάστημα, μαζί με τη μητέρα του, βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης αδειών ώστε η ιδέα να πάρει «σάρκα και οστά» και να «μεταμορφωθεί» σε ένα κατάστημα παραγωγής και πώλησης βιολογικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πελάτες θα τα δημιουργούν μόνοι τους. Η αρχή θα γίνει με κρέμες και ξηρά λάδια, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα το επόμενο διάστημα.

«Η διαδικασία για τους πελάτες θα είναι εύκολη και απλή. Μέσα από την ιστοσελίδα θα μπορούν να διαλέγουν μόνοι τους το κάθε υλικό που θέλουν να προστεθεί στην κρέμα ή να κάνουν συνδυασμούς προϊόντων. Θα υπάρχουν φίλτρα που θα τους βοηθούν ώστε να γνωρίζουν αναλυτικά όλα τα υλικά, αλλά και έτοιμοι συνδυασμοί κρεμών ή λαδιών με βιολογικά προϊόντα. Έτσι, θα ξέρουν τα υλικά, τι κάνει το καθένα, πώς συνδυάζονται μεταξύ τους κι εμείς θα φτιάχνουμε το τελικό προϊόν», προσθέτει ο 25χρονος.

Μάλιστα, εκφράζει την αισιοδοξία ότι η εταιρεία που σχεδίασε με την Κωνσταντίνα Ζλάτκου και τον Χρυσόστομο Παπαλά μπορεί να κερδίσει τον διαγωνισμό (σ.σ. ο τελικός είναι την ερχόμενη Παρασκευή) διότι «δεν θα μείνει μια εργασία στα χαρτιά, αλλά θα γίνει πραγματικά μια εταιρεία σ' έναν κλάδο που έχει μεγάλη πέραση και ζήτηση στην αγορά. Θα είναι ένα προϊόν καινοτόμο και διαφορετικό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα