Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 15:19

"Η επισήμανση του ελαιόλαδου ΠΟΠ "Kαλαμάτα" θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Καλαμάτα

 

"Η επισήμανση του ελαιόλαδου "Kαλαμάτα" ΠΟΠ και μη ΠΟΠ" είναι το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που διοργανώνει ο ΣΥΜΕΠΟΠ την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην οδό Χρήστου Κουμάντου 6, στην Καλαμάτα.

Θα μιλήσουν ο Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ με θέμα: «Η σωστή σύνταξη καθιστά την ετικέτα το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιόλαδου. Το συλλογικό σήμα της ΠΟΠ "Kαλαμάτα"», Κωνσταντίνος Λέλης ΕΛΓΟ (AGROCERT), Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας: «Η επισήμανση ελαιολάδου ΠΟΠ "Καλαμάτα"».

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση: "Με την πρόσφατη καταχώρηση του συλλογικού σήματος ο ΣΥΜΕΠΟΠ επιδιώκει την προώθηση του προϊόντος ΠΟΠ «Καλαμάτα» και μέσω του σημαντικού αυτού εργαλείου marketing. Το συλλογικό σήμα όμως επιβάλλει τον εναρμονισμό στον στόχο αυτό και της ετικέτας επισήμανσης του ελαιόλαδου. Ετικέτα η οποία, ρυθμισμένη από τον νόμο, αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητάς του προσφερόμενου προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρύ διαλόγου και εμβάθυνσης γύρω από το θέμα της ετικέτας κοινό σε όλο το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ΠΟΠ ή μη ο ΣΥΜΕΠΟΠ οργανώνει τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας".Σημειώνεται δε πως "Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας παραγωγής ελαιόλαδου και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις συσκευασίας και/ή εμπορίας του ελαιόλαδου ΠΟΠ όπως και του συμβατικού. Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση και η εμβάθυνση των προβλημάτων γύρω από την ορθή σύνταξη της ετικέτας στα πλαίσια μιας κουλτούρας πληροφόρησης του καταναλωτή βασισμένη στην διαφάνεια, στην σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μηνύματος για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης του". 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα