Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 12:55

Αρχές Μαΐου η ανθοέκθεση κερασιάς στην Έδεσσα

“Οι κερασιές θ’ ανθίσουν και φέτος…” έγραψε ο Μενέλαος Λουντέμης, μιλώντας για τις κερασιές της Έδεσσας που φτιάχνουν τα περίφημα πετροκέρασα, τα πασίγνωστα κεράσια Βοδενών. Στις αρχές του Μάη οργανώνεται στην περιοχή και η ετήσια ανθοέκθεση με σήμα την ανθισμένη κερασιά ενώ λίγο αργότερα, στα τέλη του μήνα, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις αγορές του κόσμου τα κεράσια Βοδενών, τα κεράσια Έδεσσας.

Ένα τεράστιο ποτάμι με λευκά λουλούδια από τις πεδιάδες της Πέλλας και της Ημαθίας, δίπλα από τις ροζ ανθισμένες ροδακινιές, ξεκινά προς το βουνό. “Με την ανθοφορία των κερασιών ανοίγει η γιορτή της Άνοιξης και πολλοί επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης” σημειώνει ο υπεύθυνος Τουρισμού της Έδεσσας Ευάγγελος Κυριακού.

“Φέτος οι Δρόμοι του Κερασιού αποτελούν μια οικοτουριστική διαδρομή, με επισκέψιμα αγροκτήματα, κερασογνωσία και γευσιγνωσία προϊόντων κερασιού στην Ορεινή Πέλλα κοντά στο Βέρμιο, το Καϊμακτσαλάν, τη Λίμνη Βεγορίτιδα αλλά και τον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου, το κέντρο του Εδεσσαϊκού κερασεώνα. Παράλληλα οι διαδρομές με ποδήλατο και περπάτημα προσφέρουν την αναγκαία αναζωογόνηση που χρειαζόμαστε όλοι. Μια επαφή με τη φύση είναι το αναγκαίο ξεμούδιασμα μετά τον χειμώνα. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας έχει οργανώσει μέσα από το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης Έδεσσας και «ψηφιακές εκδρομές» για τους μαθητές των σχολείων από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τόσο τους Δρόμους του Νερού όσο και του Δρόμους του Κερασιού. Όταν θέλεις, πάντα θα βρίσκεται ένας τρόπος…” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας - Πάρκο Καταρρακτών.  

Περισσότερες πληροφορίες για τις ανθισμένες κερασιές και τα σημεία θέασης θα βρείτε στο χάρτη ανθοφορίας καθώς επίσης και στον δικτυακό τόπο της Έδεσσας www.edessacity.gr όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας, την EdessaCityCard αλλά και να δηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα προγράμματα των μαθητικών ψηφιακών εκδρομών της Έδεσσας.

Για τους μυημένους γνώστες που θέλουν απευθείας επαφή με αγρότες και γεύσεις από το χωράφι στο πιάτο του γευσιγνώστη, υπάρχει η λύση του www.cherriesonline.gr.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα