Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 19:53

Σοβαρές ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στη Σπάρτη - Ζητά αποζημιώσεις ο Στ. Αραχωβίτης

Σοβαρές ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στη Σπάρτη - Ζητά αποζημιώσεις ο Στ. Αραχωβίτης

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ αλλά και του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στις περιοχές της Σπάρτης από χαλαζόπτωση σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η χαλαζόπτωση χτύπησε πολλές περιοχές του Δήμου Σπάρτης, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες και ιδιαίτερα της ελιάς, σύμφωνα με όσα αναφέρει.

Μια πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, αναφορικά με την ένταση και την έκτασή της.

"Καλούμε άμεσα τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις υπηρεσίες του, να χαρτογραφήσει, με επιτόπιες επισκέψεις, την περιοχή που χτυπήθηκε και να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών", επισημαίνει ο κ. Αραχωβίτης.

"Μετά από μία δύσκολη παραγωγική χρόνια, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και τιμών για την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή, εν μέσω πανδημίας, ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση να ολοκληρώσει την εικόνα καταστροφής", συμπληρώνει.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022